zwarte piet roet rob jacobs

Mijn blogbrief aan Sylvana Simons doet de gemoederen hoog oplopen. Gelukkig werden de Pieten uit dit artikel van twee jaar geleden niet verhandeld en deden ze niemand kwaad. Ze speelden zelfs niemand de zw… ehm… ze gooiden geen roet in het eten. Wel over zichzelf. Daarom maar weer eens een herpost.

Of je nou vóór of tégen zwarte piet bent, iedere zichzelf respecterende homo heeft natuurlijk wel eens gedroomd over een knappe pieterbaas die door de schoorsteen zou komen kruipen. En omdat je een heel jaar stout was geweest, zou ook dit avontuur wel weer uitlopen op een heerlijk avondje. Met een beetje mazzel komt de hoofdpiet nog even polshoogte nemen, omdat het allemaal wel verrekte lang duurt. En voor je het weet is ben je het middelpunt van je eigen pietenfantasie. Als je een schoorsteen hebt tenminste.

Helaas heb ik geen schoorsteen en mijn schoen zetten helpt ook al jaren niet meer. Mijn buren hebben zelfs een hele schoenenkast op de gang staan en ook daarvan wordt niet 1 paar gevuld. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Toch blijf ik jaloers op die ouwe Sint die met een boot vol pieten de woeste zeeën bevaart, alvorens hier 3 weken schijnheiligman te spelen. Doe mij zo’n boot!

Enfin, ik ben niet de enige die van mening is dat het in een darkroom allemaal niet uitmaakt welke kleur een piet heeft. Fotograaf Rob Jacobs maakte voor Winq een prachtige portretreeks, gebaseerd op de sprookjesfiguur die in geen enkel opzicht meer lijkt op de TNT-bezorgers…eh…zwarte pieten. Laat dat heerlijke avondje maar komen: wie zoet is krijgt lekkers…

Wat vind jij: mogen deze pieten wel blijven?

zwarte piet is lekker

 

Hoe lekkere pieten aan hun goede lijf komen? Vast door een goed sportritme. Wanneer de lekkerste mannen in de gym te vinden zijn, lees je in: ‘Wanneer zijn de hotties aan het sporten?’

Ben je zó vervelend geweest dat je direct naar Spanje moet worden afgevoerd, lees dan hier waar je de echte Spaanse lekkertjes tegenkomt in ‘Go where the Spanish guys go’. Of ontdek waarom Benidorm inmiddels weer helemaal hot, happening en vooral gay is.