golden gate bridge san francisco

Veel bedrijven hebben hun mond vol van respect voor de LGBT-community, maar in de praktijk zie je daar meestal weinig van terug. WOW air is gay friendly en steekt dat niet onder vliegtuigstoelen of banken. Het bedrijf heeft zelfs een gay vliegtuig in de vloot, dat vliegt naar, jawel, San Francisco! En dat vanaf slechts € 249 voor een enkele reis. Inchecken en wegwezen dus!

tf-gay wow air san francsisco

Na onze roadtrip van San Francisco naar L.A. zijn we er van overtuigd dat San Francisco de moeder der gay steden ter wereld is. Niet voor niets is het verhaal van Harvey Milk wereldberoemd en wachten we met smart op de final episode van ‘Looking’, waarin Dolores Park en de wijken Castro en The Mission belangrijke rollen spelen.

That Guy From Rotterdam mural walking tour The Mission San Francisco

Vliegen met een gay vliegtuig

Wil je gay San Francisco met eigen ogen zien, dan kun je erheen vliegen met talloze luchtvaartmaatschappijen. Wil je kiezen voor een vliegmaatschappij die de lgbt-community een warm hart toedraagt, dan kun je nu kiezen voor een vliegtuig met de officiële naam TF-GAY van WOW air.

graffity the mission san francisco

Bonus: stopover in Reykjavik

Wil je net als ik graag eens naar IJsland, dan is het helemaal een goed excuus om met WOW air te vliegen. Behalve spotgoedkoop naar San Francisco vliegen, krijg je er ook een overstap in Reykjavik bij en het zou me niets verbazen als je daar best wat extra overstap-tijd kunt inboeken voor een citytrip Reykjavik of misschien wel een compleet weekendje, bijvoorbeeld tijdens Bears on Ice.

Het IJslandse bedrijf van Skuli Mogensen is één van de weinige low cost carriers met een ijzersterke formule, die dus ook nog wil bijdragen aan een verdraagzame maatschappij. Daar krijg ik het dan wel warm van. Houd ze dus in de gaten en in elk geval in gedachten als je van plan bent naar de Amerikaanse westkust te vliegen.

Maakt het voor jou uit of een luchtvaartmaatschappij openlijk gay friendly is?