Withings Activité black watch smart gear google fit compatible

Een strak lijf inclusief sixpack voordat de Amsterdam Gay Pride van start gaat, lukt me waarschijnlijk wéér net niet. Om wat meer vorm te geven aan m’n lijf probeer ik wel voldoende te bewegen. Maar wat is voldoende?

Net als Janine van FitFanatic ben ik er van overtuigd dat als zelfs ik in shape kan komen, zonder fanatiek te diëten of sporten, dan moet iedereen dat kunnen. Het zijn juist de kleine tools die je kunnen helpen om grootse resultaten te bereiken. Elke stap is er één en een fraai vormgegeven stappenteller kan daar prima bij helpen. Toch zijn de meeste van die digitale hulpjes belabberd vormgegeven. Niemand wil met een Fitbit of Jawbone rondlopen, tenzij je eruit wilt zien als de gemiddelde IT-nerd voor wie het Star-Trek-design sexy is. (Ok, ik geef toe, Nike Fuelband was wel kicken, maar Nike stopt met de ontwikkeling ervan.)

Withings komt dit najaar echter met een fraai analoog horloge, waarin verschillende technische snufjes zijn verwerkt. Inclusief een analoog-ogende stappenteller, die laat zien hoeveel je nog moet bewegen om je dagelijkse target te halen. Het Zwitserse horloge draagt de naam Withings Activité en is gekoppeld aan je smartphone, zodat ‘ie altijd de juiste tijd aangeeft. Het glaswerk is responsive en door er op te tikken, zie je de alarmtijd. Geen obscene soundscapes die je wakker maken, maar een subtiele trilling die je langzaam wakker maakt. De trilfunctie geeft ook aan dat je je dagelijkse bewegingsdoel hebt bereikt. De banden van het horloge zijn van leer, waardoor het een stuk comfortabeler om je pols zit dan de gemiddelde rubberen smartband.

Het horloge werkt dus samen met je smartphone en is compatibel met het nieuwe Google Fit-platform. Daarmee krijg je één handige plek voor al je smart-gear van verschillende fabrikanten en kun je je conditie steeds beter in kaart krijgen. Zo zit je dus niet meer vast aan één systeem van je fabrikant en kun je Samsung, Withings en HTC makkelijk combineren.

google fit withings compatible

De Activité houdt ook je slaapritme bij en is tot 5 meter waterdicht. Handig dus als je tijdens de Canal Pride in het water wilt springen. Helaas dus niet bruikbaar voor de Pride van dit jaar, omdat de gadget pas dit najaar op de markt komt. Voorlopig moet ik dus maar gewoon mijn dagelijkse sit-ups handmatig blijven tellen. Wie weet haalt het nog wat uit.

Withings Activité black watch smart gear google fit compatible