Na het begin van onze roadtrip in Domburg, Westkapelle en Veere besluiten we verder te gaan met onze roadtrip in eigen land. 

veere spiegeling

Vergezichten, Zierikzee en terug

Op Walcheren kun je makkelijk een dag doorbrengen in verschillende plaatsen. De Zeeuwse hoofdstad Middelburg is groot genoeg om een hele dag rond te struinen. Maar aangezien ik mijn geboortegrond al goed ken, besluiten wij via de eindeloos lange Zeelandbrug door te rijden naar Schouwen-Duivenland, het meest noordelijke eiland van Zeeland. Daar ligt het prachtige plaatsje Zierikzee. Ook hier heeft de gouden eeuw heel wat prachtige bouwwerken achtergelaten. Zelfs vóór die tijd was het al een belangrijke plaats, getuige de poort die oogt als een klein kasteel. Compleet met ophaalbruggen en een eeuwenoud klokkenspel.

zierikzee

beurs zierikzee

De oude beurs in Zierikzee is ook een plaatje. Dit rijksmonument ligt aan een plein dat uitzicht geeft op de binnenhaven en de skyline van Zierikzee, oftewel: een paar prachtige gevels en een kerktoren. Verderop in het stadje vind je Huis De Haan, het oudste gebouw van Zierikzee, dat dateert uit de eerste helft van de 14e eeuw. Heb je trek gekregen van de frisse Zeeuwse lucht en het uitwaaien langs het water, dan vind je in Zierikzee ook café De Biet. Dit voormalige pakhuis diende in het verleden ook als herberg, maar staat anno 2015 in de top 3 van de 100 beste cafés van Nederland. Geheel volgens Zeeuwse traditie kun je hier lekker zuunig eten: voor € 15,- heb je er al een prima 3-gangenmenu.

snert

Op weg naar Rotterdam

De terugweg naar de Randstad is een eenvoudige rechte weg, waar je met een beetje mazzel niet achter de toeristen of vrachtwagen hoeft aan te rijden. De maximum snelheid varieert tussen de 100 en 130, maar vanwege het uitzicht nemen toeristen er graag de tijd voor en haal je amper de 85. Overigens een fijne feature in de Cirtoën C4 Cactus, is de maximumsnelheid. Je kunt zelf een snelheidsbegrenzer instellen en hoe hard je je pedaal ook intrapt, je blijft onder flitssnelheid.

zeelandbrug

Heb je nog niet genoeg natuur gezien tijdens een weekendje Zeeland; dan kun je nog een stop maken op Tiengemeten. Dit terrein van Natuurmonumenten lijkt een bizarre combi van Veluwe- en kustlandschap en is een ongerepte wildernis én speeleiland ineen. Niet echt iets voor ons na een dag roadtrippen, maar als je er zin in hebt: laarzen aan en gaan!

zeelandbrug spiegeling

Lekker rijden

Al met al is een weekendje Zeeland helemaal zo gek nog niet! Ik ben weer verliefd geworden op “mijn eigen provincie” en met de auto is het ideaal. Hoe die Citroën C4 Cactus ons is bevallen? Perfect! Volop ruimte en zuinig in verbruik: wij reden tijdens deze trip ongeveer 12 liter benzine (= € 18,- ) voor een dikke 220 km. Persoonlijk was ik ook fan van de afwerking aan de binnenkant, die doet denken aan een luxe reiskoffer. De buitenkant is even wennen, maar in de juiste kleurstelling vind ik ‘m prima. De hoge zitting is ook prettig met in- en uitstappen en zeker als je een roadtrip doet met veel stops, is dat handig. Al met al: I #LoveC4Cactus & #Zeeland! Wil je zelf ook eens checken wat de C4 Cactus allemaal in huis heeft, dan mag ik je een proefrit aanbieden! Sterker nog: als je op LoveC4Cactus.nl laat weten waar jij heen zou gaan, maak je kans om net als That Guy From Rotterdam een heel weekend op pad te kunnen.

Waar zou jij heengaan als je een weekend een auto tot je beschikking krijgt?

Lees hier deel 1 van dit artikel, met het begin van de roadtrip: dwars door Walcheren.

Pagina 2 van 2