Het jaar 2014 was voor mij een jaar waarin ik de foodmarkets helemaal ontdekte. Dat is natuurlijk tijdgeest, dus wat is er beter dan de laatste maand van het jaar de hoogtepunten nog even dunnetjes over te doen? Dit weekend kan dat op foodmarket-gebied prima in Rotterdam en Den Haag.

Dit jaar heb ik heel wat foodmarkets gezien: in Porto, op Curacao, in Maleisië en natuurlijk bijna maandelijks in Londen. Ben je van plan om binnenkort een citytrip Londen te doen, lees dan zeker ook: Foodmarkets in Londen. Ook in eigen land kan het momenteel niet op qua foodmarkets. Rotterdamse Oogst combineert het eten en daadwerkelijk boodschappen doen maandelijk op de Rotterdamse Oogst-markt en een paar keer per jaar tijdens een festival. En terwijl in Amsterdam iedereen heerlijk struint in de Foodhallen, had Rotterdam dit jaar natuurlijk de megaklapper te pakken met de Markthal. Ook op festivals worden hele stukken van het terrein omgetoverd tot open air foodcourts. Niet zo gek dus, dat dit inmiddels als aparte formule ook wordt aangeboden.

Caballero-fabriek of Witte de With Plein

Op 12, 13 en 14 december kun je qua foodmarkets in elk geval ook nog terecht in Rotterdam en Den Haag. De Rotterdamse editie is een initiatief van de gezamenlijke restaurants op de Schiedamse Vest, dat in de volksmond het  Witte de With Plein wordt genoemd. Onder meer de restaurants Dertien, Hudson en Proeflokaal Reijngoud organiseren hier een Culi Christmas Market waar ambachtelijke wafels, Italiaanse kaasfondue en minestrone op het menu staan.

In Den Haag wordt op dezelfde dagen het Street Food Festival gehouden, georganiseerd door het nieuw te openen restaurant Mama Kelly. Foodtrucks van Rrrollend Den Haag zullen in de voormalige Caballero-fabriek een 3-daagse streetfoodmarket neerzetten. Dat wordt dus een lekker weekend!

Eet je liever streetfood in het buitenland, dan is ‘Op vakantie? Hier vind je het lekkerste streetfood’ op het blog van Thuisbezorgd.nl een aanrader.

Wat is jouw favoriete streetfoodmarket?