Als kind droomde ik van San Francisco. Lang voordat er zoiets bestond als YouTube luisterde ik naar nummers van Scott McKenzie, die het hippie tijdperk bezongen. (Voor de duidelijkheid: zo oud ben ik nou ook weer niet, maar mijn ouders waren dol op jaren ’60 cd’s.)  “Let’s goooooo, to San Franciiiisscoooooo. Be sure to wear some flowers in your hair.” De hippies zijn verdwenen, mijn haar ook. Maar de droom om naar San Francisco te gaan, is gebleven. En wordt nu werkelijkheid: maar waar moet ik heen?

Aangezien ik mijn verjaardag elk jaar in een ander land vier,samen met een bijzondere vriend of vriendin, is mijn 40e verjaardag een goed moment om naar San Francisco te gaan. Zonder bloemen in mijn haar dus, maar wel met mijn verkering.

Meestal bereid ik me zo min mogelijk voor als ik op reis ga. Ik lees me in het vliegtuig pas in, om te voorkomen dat ik op mijn bestemming last krijg van keuzestress. Maar dit keer wil ik het wat anders aanpakken: ik ben benieuwd naar jouw tips. Aangezien iedereen wel weet dat Castro het hart van gay San Francisco is en dat daar alle vertier te vinden is, ben ik op zoek naar de andere bijzondere plekjes in San Francisco. Dat hoeven geen gay tips te zijn, want zoals je weet ga ik vaak genoeg naar bestemmingen die wat minder gay zijn.

Met een beetje mazzel worden de opnames van het nieuwe seizoen (3) van Looking gemaakt in de aanloop naar San Francisco Pride, dus wie weet lopen we de cast nog tegen het lijf.

Heb jij tips voor me?

Laat ze hieronder achter in de comments en als ik jouw tip bezoek, maak ik vanzelfsprekend een foto voor je!