Serge for That Guy From Rotterdam in New Orleans

Als je rondloopt door de straten van New Orleans, zou je haast vergeten dat hier in 2005 de orkaan Katrina het grootste deel van de stad verwoestte. Aanvankelijk ontstond er een flinke discussie over het tempo waarin de Amerikaanse overheid het arme, en vooral zwarte, zuiden te hulp schoot. Maar mede door flinke mediacampagnes is New Orleans razend knap herbouwd.

gay New Orleans French Quarter

[columns_row width=”half”]
[column]

French Quarter en muziek

Street in french quarter new orleans

De straten voelen authentiek en ‘ouderwets’ gezellig. De ellende van weleer is keurig weggepoetst in de grootste trekpleister van de stad: The French Quarter. Hier struin je door veelkleurige straten met galleries, restaurants en winkeltjes. Bourbon Street is de straat waar wordt gefeest.

Maar alles draait in New Orleans om muziek en lekker eten. De beste combinatie van die twee vind je in Frenchmen Street, waar sommige cafés 24 uur per dag open zijn. Muziek hoor je overal en is het binnen te druk, dan barst het feest gewoon op straat los. Alleen al om de sfeer op Frenchmen Street zou ik terug willen.

[/column]

[column]

Garden District

gay influencer in New Orleans

Neem de pittoreske tram naar Garden District. Dit gebied was vroeger een plantage, maar werd daarna een luxe oord toen de eerste bovengrondse begraafplaats er werd gevestigd. De LaFayette begraafplaats heeft prachtige tombes en beroemdheden kregen hier hun laatste rustplaats.

Naast de begraafplaats loop je de wijk in waar tegenwoordig sterren als Sandra Bullock, Nicolas Cage en John Goodman hun allesbehalve bescheiden optrekjes hebben. Met een reisgids op zak loop je langs de huizen en leer je ongemerkt een hoop over de rijke geschiedenis van Nola.
[/column]
[/columns_row]

[columns_row width=”half”]
[column]

Voodoo in New Orleans

new orleans mardi grass

Ook vind je er veel voodoo-shops. Eind 19e eeuw was Nola (zoals New Orleans in de volksmond wordt genoemd) een zedeloos oord en was spiritualiteit razend populair. Marie Laveau was de grote koningin van de duistere krachten en voodoo. Haar laatste rustplaats trekt tot op de dag van vandaag nog vele nieuwsgierige grafkijkers. Een voodoo-tour is zeker een aanrader als je eens met een andere blik naar een stad wilt kijken.
[/column]

[column]

Magazine Street

Vraag Amerikanen naar een ‘leuk gebied’ en ze wijzen je ongetwijfeld naar een straat met veel kleine winkeltjes en koffietentjes. Magazine Street voldoet perfect aan die omschrijving. Hippe yogastudio’s, koffietentjes, restaurants, barbershops, vintage kleding en hier en daar een verdwaalde pop-up store; je vindt ze er allemaal. De straat is kilometers lang en volgt de kronkeling van de Mississippi.
[/column]
[/columns_row]

City Park

Minder populair bij toeristen, maar voor The Food Journey en mij vaste prik op onze vakanties is een bezoek aan de botanische tuin. Die van New Orleans ligt in het groene City Park, waar ook NoMa (New Orleans Museum of Art) en de golfbaan liggen.

De botanische tuin heeft een prachtige varencollectie (wie had ooit gedacht dat IK dat nog eens zou schrijven) en is ‘s avonds mooi uitgelicht. Check even de agenda, want ze hebben ook regelmatige avondconcerten in de tuin. 

Botanical Carden City Park New Orleans

botanical garden new orleans

botanical garden New Orleans

yellow flower

Slapen, eten en gay nachtleven in New Orleans

Lees ook de blogpost New Orleans: swingende stad aan de Mississippi of de praktische posts:

green balconies in french quarter new orleans

Heb je ook tips voor New Orleans?

Deel jouw New Orleans-tips hieronder in de comments.