fuck it middel finger wire fukkit-list

Het lijkt wel alsof je tegenwoordig niets meer kunt doen, zonder bucketlist. Die eindeloze lijst van dingen die je allemaal nog wilt doen, is voor mij echt een continue stress-factor. Ik wil veel te veel! Hoog tijd dus voor een FUKKIT-list!

Eenmaal voorbij de 30 werd het me duidelijk dat ik heel veel dingen niet meer zou kunnen doen in mijn leven. Alleen al voor 3 weken vakantie in elke staat van Amerika zou ik de rest van mijn leven nodig hebben, wilde ik ook nog geld verdienen om dat mee te betalen. Gelukkig kon ik mezelf nog net op de Toneelacademie krijgen, maar laten we wel zijn: dokter, piloot én brandweerman zullen toch echt moeten wachten tot een volgend leven.

FUKKIT!

Tijdens mijn allereerste backpackvakantie in Thailand ontdekte ik de bevrijdende gedachte van het overslaan van dingen. Het geeft zoveel rust om soms te zeggen dat je iets niet gaat doen. Gewoon omdat je daar op dat moment geen zin in hebt. Ik liet een hostel links liggen, net als de girafnek-vrouwen en een paar eilanden. Als ik er écht zin in heb, kom ik er vanzelf toch nog wel een keer. Maar dat gelukzalige gevoel van iets niet hoeven, is me altijd bijgebleven.

Daarom heb ik nu een FUKKIT-list: een lijst van dingen die ik van mezelf niet hoef te doen. Ik heb er geen zin in, vind het niet interessant genoeg of heb er geen baat bij. Het is een rare lijst, belachelijk zelfs. Het geeft echter zoveel voldoening om niet aan alle sociale verwachtingen en hypes te hoeven voldoen, dat ik ‘m graag deel.

Mijn FUKKIT-list

  • aardig doen tegen mensen die ik niet mag
  • de Mount Everest beklimmen
  • Seinfeld kijken, nooit begrepen
  • hardlopen leuk vinden
  • Liften door Europa
  • Brazilian Wax
  • als dragqueen optreden
  • met een vrouw naar bed gaan
  • proberen Pangasius-filet lekker te vinden

Ik sluit niet uit dat ik een aantal van die dingen alsnog ga doen, maar voorlopig hóéf ik ze niet te doen. Maar ik ben wel benieuwd:

Wat staat er op jouw FUKKIT-list?

middle finger sink fukkit fuckit

Over de FUKKIT-list

In 2008 was er al iemand die een fukkit-list heeft bedacht. Maar dat waren dingen waar ze vanaf wilde. Mijn FUKKIT-list is vooral bedoeld als geruststellende gedachte, een lijst van dingen die je niet hoeft te doen, en waar je dus ook niet vanaf hoeft te komen.