Hoewel het einde van het Pride-seizoen nadert, is er nog genoeg reden om in shape te blijven. De winsterse zonvakanties komen er weer aan, het schijnt gezond te zijn én elke calorie die je nu verbrandt, mag je met kerst extra eten. Ook de aanstaande Rotterdam Pride met de razend populaire PAPA World Tour is een goede reden om nog even naar de gym te gaan. Maar op welk tijdstip is al dat goddelijke eye-candy aanwezig? Na diepgravend n=1-onderzoek, heb ik het sportritme van de hotties ontdekt.

hot-gym-guy-liveliketom

Sporten is voor mij een noodzakelijk kwaad. Ondanks dat ik me naderhand altijd fantastisch voel, kan ik me maar met moeite naar de gym slepen. Ik geloof dan ook zeer sterk in externe motivatie: nieuwe sportschoenen kopen, Oprah-kijken op de crosstrainer of een aangenaam heerschap dat regelmatig op dezelfde tijd sport. Voor dat laatste geldt: hoe meer, hoe beter. Het inspireert me namelijk enorm om een goed getraind lijf te zien zweten en ik observeer nauwkeurig hoe ik de halters het beste kan vasthouden. Voor de rest gaan er natuurlijk geen andere gedachten door mijn hoofd. Het is dus puur informatief/ educatief.

Het beste tijdstip

Omdat ik wilde weten op welk tijdstip de knapste mannen aan het sporten zijn, heb ik een uitvoerig onderzoek gedaan en alle verschillende tijdstippen geprobeerd. Belangrijkste les: vermijd de tijden waarop vrouwenlessen zoals Zumba worden gegeven en ga ook niet net je werk, zodat je lekker je dag hebt afgerond voordat je op de bank ploft. De mannen met grote biceps en sixpacks hebben namelijk geen zin in drukte. Wel in bewonderende blikken van andere mannen, kan ik je vertellen.

Ga daarom vooral sporten op de momenten dat je het minste zin hebt: als het regent, op zondagmorgen en vrijdagavond. Dat zijn namelijk de momenten waarop de die-hards aan de slag gaan. Ze vermijden de piekmomenten en gaan het liefst naar de gym als de ‘sissies’ er vanwege slecht weer of kater niet zijn. Laat op de avond werkt ook heel goed. ’s Morgens vroeg is juist een heel slecht tijdstip, want om een beetje fraai lijf te hebben moet je blijkbaar minimaal anderhalf uur trainen. En een werkende hottie moet ook nog gewoon naar z’n werk. Jarenlang heb ik gedacht dat ik doordeweeks moest sporten, zodat ik in het weekend kon genieten. Maar het blijkt dus dat het grootste genot juist in de weekenden in de sportschool te vinden is. Het is maar dat je ’t weet. Sportze!

Wanneer zijn de hotties in jouw sportschool actief? Wanneer sport je zelf het liefst? Laat gerust een comment achter; ik ben benieuwd!