roadtrip USA california nevada las vegas Mustang GT Premium

Hetero’s vinden het vaak wat overdreven dat ik een apart gay travel blog ben begonnen. ‘Wat is er nou zo anders aan “jullie” vakantie?’ En ik geef toe dat het meestal niet heel veel anders is/ hoeft te zijn. Zolang we maar samen in één bed kunnen slapen, zonder gefronste wenkbrauwen te zien bij de incheck-balie.

Toch beantwoord ik de vraag over hoe anders onze vakanties zijn, meestal met een aantal algemeenheden die niet vanzelfsprekend zijn als je met een partner van hetzelfde geslacht op vakantie gaat.

Wat een homovakantie anders maakt

Zoals de ongemakkelijke stilte die ontstaat als blijkt dat het tweepersoonsbed bestemd is voor twee mannen. Of de verontschuldiging die volgt als je terugloopt naar de receptie en vraagt om een tweede ‘shaving kit’ in plaats van de beautykit. Of het kaarsje dat voor een diner van tafel wordt gehaald, omdat ze denken dat twee mannen niet romantisch hoeven doen. Dat kaarsje wordt trouwens ook  regelmatig weggehaald als ik alleen reis.

Wanneer heteromannen liever homo zouden willen zijn

Gelukkig zijn er ook momenten dat ik heel blij ben dat het er in een homovakantie anders aan toe gaat, dan tijdens een heterovakantie. Dit is vooral op momenten waarvan ik denk (of misschien wel stiekem hoop) dat heteromannen heel even homo zouden willen zijn. Bijvoorbeeld:

  • Winkeltjes met goedkope rotzooi. Met name de shops volgestouwd met glimmende hangertjes en synthetische jurkjes. Die hoeven homo’s nooit in en we hoeven er ook niet met een gepijnigd gezicht voor de deur te wachten. 
  • Het betalen van de rekening in een restaurant. Nooit wordt de automatische aanname gedaan dat jij degene bent die moet betalen. Er wordt altijd beleefd gevraagd wie wil betalen. En het is heerlijk om dat af en toe even niet te doen, ook al gaat het van dezelfde rekening. Overigens zijn we ook vaak elkaar aan het aftroeven en strijden we soms over wie mag betalen. 
  • Als de koffers gedragen moeten worden. Heeft zij drie koffers nodig en jij maar 1 bescheiden weekendtas, geen probleem natuurlijk. Totdat ze gedragen moeten worden. Lees ook Gay dilemma: wie draagt bij jullie eigenlijk de koffers?
  • Aankomst bij een hotel. Bij gebrek aan een vrouw, pakken de bellboys bij aankomst bij een hotel direct de koffer van de man aan. En omdat dat er twee zijn, is versterking snel ter plaatse.

Misschien is dat wel de reden dat het woord ‘gay’ ook vrolijk betekent. Homo’s zien er op vakantie vaak een stuk minder zuchtend en steunend uit dan de mannen die dagenlang achter hun vrouw mogen aansjokken.

En als ik heel eerlijk ben: dat beetje leedvermaak maakt mijn vakantiehumeur nog zonniger. Sorry mannen.

PS. Overigens is er wel een ander luxeprobleempje. Scheren doe je toch het liefste bij de wastafel en dat betekent dat je toch even op elkaar moet wachten. Maar goed, ook daar hebben we inmiddels iets op gevonden