Na 3 maanden backpacken door Zuid-Amerika had ik op mijn terugreis een stop-over in New York. Ik trakteer mijzelf op een luxe hotelkamer in The Gem Hotel, waar ik op een ochtend wakker word naast Antonio Biaggi. 

antonio biaggi new york chelsea

Het backpacken gaat je niet in de koude kleren zitten. Na 3 maanden sociaal doen om nieuwe reisgenoten te leren kennen, ben ik toe aan wat anonieme rust. New York lijkt daarvoor niet de meest geschikte bestemming, maar serieus: ik kom gewoon goed op adem in een grote stad waar ik met niemand hoef te praten als ik dat niet wil. Op het platteland voel ik altijd de onrust van een wereld die aan me voorbij gaat. Gek eigenlijk, want voor wat betreft mijn nachtrust lig ik het liefst in een isoleercel. Gelukkig had ik een gratis stop-over via KLM en had ik een weekje New York aan mijn tripje kunnen vastplakken. Toen ik online zocht naar een fijn hotel om mezelf te trakteren (ik was immers ook jarig geweest) was voor mij ‘stilte’ een magisch woord. In New York is het vinden van een rustige kamer onder de 500 dollar per nacht best een uitdaging. Gelukkig las ik uitstekende reviews over The Gem Hotel in de wijk Chelsea. Aangezien locatie en prijs me aanstonden, boekte ik en meldde het hotel dat ik graag in de stilste kamer van het hotel wilde slapen. Na een vermoeiende vlucht vanuit Rio de Janeiro stapte ik op JFK in de taxi en mijn laatste week ‘3 maanden wereldreis’ begon!

gem hotel new york liveliketom

The Gem Hotel Chelsea

Het bleek een gouden greep! De medewerkers van The Gem Hotel zijn het beste personeel dat ik ooit heb meegemaakt. Ze waren formeel als het nodig was, maar hadden genoeg gevoel voor humor om me elke dag aan het lachen te maken. Bovendien hadden ze net na de incheck al punten verdiend doordat ze refereerden aan mijn verzoek voor de stilste kamer. Toen ik die eenmaal betrad lag bovendien een luxe doosje bosbons klaar met een handgeschreven felicitatie voor mijn verjaardag. Stom hè, maar hoewel ik nog niet in Nederland was, voelde dit toch als thuiskomen. Ok, ik geef toe, de bizar fijne set met crèmes, douchegels, shampoo (ook goed voor borsthaar denk ik) en bodylotion hielpen een beetje.

gem hotel shampoo shower

 

The Gem Hotel Chelsea ligt erg gunstig: veel gaybars in Chelsea zijn om de hoek en voor de deur staan de citybikes voor als je bijvoorbeeld snel naar Broadway of musicaltheaters wilt gaan. Of op een zonnige dag langs het water een fietstochtje wilt maken. The beroemde Highline (het park op een oud treispoor) is ook om de hoek. Erg fijn is Foragers Market en Foragers Restaurant, dat onder de hotelkamers zit (en de deur naast de hotelentree). Dit op alle mogelijke manieren verantwoorde (bio, local, fairp price etc) restaurant was mijn standaard plek voor ontbijt. Alhoewel; vaak nam ik het mee naar het dakterras van het hotel, waar ik rustig de tarwegrasshot en eko-koffie achterover sloeg. In de buurt van het hotel zitten op 8th Avenue ook nog meer goede restaurants (vaak ook local of bio). Kortom: zelfs zonder spraakmakende gebeurtenissen een prima uitvalsbasis voor een weekje New York.

Fietsen door New York – That Guy From Rotterdam from TOM on Vimeo.
 

En toen stond ik ineens oog in oog met Antonio Biaggi. Lees verder ->

Pagina 1 van 2