Toen ik jaren geleden mijn heterovrienden vertelde over Grindr kregen ze rode oortjes. Dit wilden ze ook hebben, want het zou zo fijn zijn om ongecompliceerd te kunnen daten. Inmiddels heeft elke gay-subscene z’n eigen app, weet elke hetero wat Grindr is en laten hetero’s met Tinder zien hoe het níet moet. Wat gaat er fout?

groep-selfie-onderwater-jacht-mannen-vrouwen-Bestvacation

Zelden sta ik er bij stil hoe ingewikkeld het dating-leven van hetero’s is. Hoe moeilijk kan het ook zijn: je wordt dronken, belandt in een vreemd bed en als het leuk is, ligt de rest van je leven als een IKEA-bouwpakket op je te wachten. Inderdaad: samenwonen, auto kopen, huisje kopen en kinderen krijgen met ergens tussendoor even de papieren tekenen ‘omdat je het graag goed geregeld wilt hebben voor de kinderen’. Nou zo makkelijk blijkt het allemaal niet te zijn.

Tijdens gesprekken met mijn single vriendinnen kom ik er achter dat vrouwen bij vlagen net zo geil zijn als een kroeg vol homo’s. En voor die momenten zouden ze graag een Grindr-achtige app willen hebben. Voor hetero-mannen ligt dat wat anders. Die willen eigenlijk altijd wel met een leuke vrouw naar bed en als ze echt geil zijn, zijn het net homo’s: dan willen ze ‘m bijna overal in steken. Voor hen is een Grindr-achtige app gewoon een soort Facebook-voor-de-sex.

Tinder leek die twee werelden bij elkaar te brengen. Maar toch niet helemaal. Mannen willen namelijk gewoon met een vrouw naar bed, terwijl vrouwen stiekem op zoek zijn naar de vader van hun kinderen. Tenzij ze geil zijn. maar ja, geef dat maar eens aan in een eerste gesprek, na welwillend een kandidaat naar rechts te hebben ge-swiped.

En dus maken mannen en vrouwen het elkaar haast onmogelijk op Tinder, Badoo en al die andere dating-apps. Mannen kunnen het nooit goed doen in de ogen van de vrouwen: hij reageert te snel (‘desperate’), te traag (‘hij vindt me niet leuk’), hij is te voortvarend (‘afspreken na een week berichtjes sturen, dat doet ‘ie vast 5 dagen per week’) of neemt te weinig initiatief (‘waarom moet altijd alles van mij af komen?’). Die arme mannen; ze kunnen het nooit goed doen terwijl ze de enigen zijn die duidelijk zijn: ze willen gewoon sex. Waarom snappen vrouwen dat nou niet?

Bekijk hier hoe hetero-mannen reageren op de gay-app Grindr ->