Elk jaar vier ik mijn verjaardag op een buitenlandse bestemming. De hamam in Instabul, taart met kaarsjes in New York, de upgrade naar een Mustang GT in San Francisco, aan de voeten van Jezus in Rio. Het zijn slechts een paar van de hoogtepunten. Wat een paar jaar geleden ‘toevallig zo uitkwam’ is nu een traditie geworden, die ik voor geen goud zou willen overslaan. Iets voor jou?

birthday cake gay birthday

Er zijn mensen die gelukkig worden van een huiskamer vol vrienden en familie, die zittend in een kring de hapjes doorgeven. Een paar jaar geleden ontdekte ik echter dat dat niet mijn ding is. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief.

Niet eens homo-erotisch: massage in Istanbul

Door een ticketaanbieding belandde ik bij toeval met goede vriend Pim in Istanbul in de week van mijn verjaardag. Ik zette mijn databundel uit en genoot in alle rust van het cadeau dat Pim geheel onverwacht had geregeld: een massage in een Turkse hamam. Pas toen ik ’s avonds laat weer in het Wifi-bereik van het hotel was, werd ik overstelpt door alle felicitaties. Wat een feest!

gay friends birthday

Met Pim in Istanbul

Taart met HEMA-kaarsjes in New York

De tijd met 1 goede vriend of vriendin op m’n verjaardag is extra bijzonder. Zo houd ik aan al mijn verjaardagen dierbare herinneringen over. Een jaar na Istanbul kwam ‘bestie’ Martijn met een taart van Magnolia Bakery (uit Sex and the City) onze kamer in New York binnen. Zijn zelf meegebrachte HEMA-kaarsjes maakten het helemaal af!

gay birthday cake magnolia bakery new york

Birthday cake van Magnolia Bakery met HEMA-kaarsjes: gouden combi!

Dragqueens en Jezus

Een jaar later belandde ik tussen de dragqueens in Brussel. En dan was er het bijna-einde van 3 maanden Zuid Amerika: aan de voeten van het reusachtige beeld van Jezus overdacht ik een heerlijke trip om de dag erna wederom naar New York te vertrekken, waar op mijn kamer een doos bonbons stond van het hotel.

jesus rio de janeiro statue

Vorig jaar begon ik mijn roadtrip Californië met Alex. Een stuk van de reusachtige taart die hij had besteld, zorgde voor een flinke korting op de upgrade van onze huurauto. En dit jaar zongen 30 mannen me toe op de glamping Longlands in Devon.

Het zijn stuk voor stuk bijzondere ervaringen, die me beter bijblijven dan de onderonsjes op menig kringverjaardag. Ik kijk elke verjaardag met plezier terug op de voorgaande verjaardagen.  Zoveel vakanties en bijzondere bestemmingen, die ik voor geen goud had willen missen.

gay traveler Mustang GT Premium convertible

Het zegt ook iets over mijn bijzondere vrienden, die altijd hun best doen me zo te verrassen. Zelfs als ik mijn verjaardag ontvlucht, zijn er dierbare vrienden die bij thuiskomst een surpriseparty voor me organiseren.

Het wordt tijd dat ik eens iets voor ze terug ga doen. Wellicht dat ik eens een jaartje thuis blijf.

Hoe vier jij je verjaardag?