melrose mansion new orleans gay travel

New Orleans heeft onze harten gestolen. Niet in de laatste plaats omdat er ook prachtige plekken zijn om te overnachten: hotels, B&B’s en natuurlijk AirBnB-achtige constructies. Tips die we kregen van anderen plus waar we zelf overnachtten, zetten we graag voor je op een rijtje. 

Wie That Guy From Rotterdam regelmatig leest, weet dat ik gek ben op gay couchsurfing als ik alleen reis. Met Alex heb ik ook weleens gebruik gemaakt van MisterBnB, de gay AirBnB zeg maar.

Hip, stylish & secret hotel deals

Wil je midden in de hipste hotspot van NOLA belanden, dan is het nieuwe (2016) Ace Hotel een aanrader. Het gerestaureerde art deco gebouw is een toevluchtsoord voor creatieven en luxepoezen uit de hipster-elite. Niet zo gek, rooftop bar Alto naast het zwembad is natuurlijk een hoogtepunt. Maar bij het hotel horen ook osteria Josephine Estelle, muziekclub Three Keys en mannenboutique Friend.

Ace Hotel New Orleans gay travel guide

Ace Hotel

De laatste tijd maken we echter steeds vaker gebruik van Hotwire, waar je lege kamers in tophotels voor een spotprijsje kunt boeken. Zo belandden we voor een scherp prijsje in het 4 sterren InterContinal New Orleans. Op struikelafstand van Bourbon Street en met een gym en zwembad, was het onze oase van rust in bruisend New Orleans. Wil je daar ook slapen, bekijk dan hier de prijzen en beschikbaarheid.

Intercontinental gay travel guide New Orleans

Intercontinental New Orleans

Quirky en luxe hotels in New Orleans

Zijn jullie meer van de quirky hotels met een rijk verhaal, dan moet Old No. 77 Hotel bovenaan het lijstje staan. Deze oude koffie loods is nu een stijlvol hotel met bakstenen muren en hardhouten vloeren. Alsof de vintage interieurs niet genoeg zijn, zitten er ook nog twee art galleries bij, zodat je in elk geval genoeg visuele prikkels te verwerken krijgt. Ook je smaakpapillen komen niets tekort. Hotelrestaurant Compère Lapin serveert eigentijdse varianten op de Creoolse keuken.

new orleans style hotel old 77 gay guide liveliketom

Old No. 77 Hotel

Als geld geen rol meer speelt, dan kun je er net zo goed mee smijten. Het gotische Melrose Mansion heeft luxe, en vooral ruime suites met jacuzzi en plafonds die je doen denken aan kathedralen.

Restaurants & gay bars in New Orleans

Lees ook de blogpost New Orleans: swingende stad aan de Mississippi of de praktische posts:

Heb jij ook hoteltips voor New Orleans?

Deel ze met andere lezers via de comments hieronder.