roadtrip USA california nevada las vegas Mustang GT Premium

Een hele vakantie niets doen, is een ambitie die ik nog niet heb kunnen verwezenlijken. Ik wil veel te graag zien waar ik ben. En dan bedoel ik: iets meer zien dan het hotel, de lokale gaybars en cruising area’s. Met een auto krijgen Alex en ik het echte vakantiegevoel te pakken. En inmiddels weten we dat voordelig een auto huren in het buitenland best wel makkelijk is.

Onze vakantie in Gran Canaria was voor ons het bewijs dat we nooit meer zonder auto op vakantie willen. Terwijl veel mannen niet verder kwamen dan de duinen van Maspalomas en het Yumbo Center, gingen wij hiken bij Roque Nublo. We zagen amandelbomen in bloei staan en ontdekten de groene gebieden, die in niets deden denken aan het woestijnlandschap in de duinen.

Serge and Alex gay couple driving in Gran Canaria Maspalomas gay couple

Auto huren in het buitenland: zo vergelijk je de prijzen

Het vinden van een huurauto in het buitenland lijkt een omslachtige bezigheid. Er zijn veel verschillende aanbieders en de voorwaarden kunnen nogal verschillen. Vaak kun je bij een lokale verhuurder een goeie deal vinden. Toch kiezen wij liever vooraf een auto bij een wat bekender ‘car rental’ bedrijf.

Voor vluchten gebruik ik al jaren Google Flights. En ook voor auto’s heb ik een fijne prijsvergelijker gevonden: EasyTerra. Daarmee kun je wereldwijd vergelijken (er zitten 8.000 ophaallocaties in), kun je kosteloos annuleren en betaal je geen reserveringskosten. En ja, daar zitten alle grote partijen ook in: Hertz, Europcar, Avis, Budget en Alamo.

Regel lokaal je upgrade

Inmiddels hebben we op heel wat vakanties auto’s gehuurd. Zo vlogen we op Venetië om binnen anderhalf uur in een prachtig wijngebied in Slovenië te staan. Ook de trip naar New Orleans hadden we niet zonder auto willen doen. Maar het hoogtepunt was toch met met de Mustang Cabrio een roadtrip door Californië en naar Las Vegas. Hoe je die voordelig regelt?

gay traveler Mustang GT Premium convertible

Een glimlach voor een cabrio

Hoeveel prijsvergelijkers je ook probeert, je beste onderhandelingswapen is je stralende glimlach. Voor de trip in Californië hadden we in Nederland een klein goedkoop autootje geboekt, dat we van San Francisco naar LA konden rijden.

Ter plekke hebben we die omgeruild door met een brede glimlach aan de balie te melden dat we best een upgrade wilden, maar wel low budget aan het reizen waren. De twinkeling in Alex’ bruine ogen deed de rest en voor een tientje per dag extra reden we rond in een cabrio met airco in de stoelen. Zeker in de States is een goedkope upgrade krijgen easy.

Om rekening mee te houden: upsell-trucs

Een bekende ‘upsell’-techniek is het inspelen op onzekerheden. De meeste baliemedewerkers proberen je een benzine-refill of prepaid benzine te verkopen. Je kunt de auto dan zonder volle tank terugbrengen voor een vast bedrag. Dit is alleen voordelig als je ervoor zorgt dat je minder dan een kwart tank over hebt als je de auto terugbrengt. Let dus op tijdens je laatste tankbeurt.

Navigatiesysteem of je telefoon met de juiste app?

Een andere bekende upsell is een navigatiesysteem. Zeker binnen Europa is dat compleet overbodig, sinds roaming gratis is. Zelf heb ik T-Mobile Unlimited en gebruik ik m’n telefoon dus voor de navigatie.

Huur je een auto buiten Europa en heb je geen bijpassende databundel, dan kan een navigatie handig zijn. Of download deze slimme app, waarmee je kaarten via WiFi vooraf downloadt.

usa road trip las vegas yosemite park

On the road to Las Vegas!

Ook niet nodig: extra verzekeringen

Voor het huren van een auto in het buitenland heb je bijna altijd een creditcard nodig. Check van tevoren de voorwaarden van je creditcard, want meestal zit hierbij een heel verzekeringspakket. En je hebt waarschijnlijk ook al een reisverzekering. Een extra autoverzekering is dan hoogstwaarschijnlijk niet nodig.

Genieten van elke km

Een auto huren in het buitenland geeft ons in elk geval het ultieme vakantiegevoel. Soms huren we een kleine auto, met name als we op 1 plek verblijven en korte tripjes maken. Als we veel verschillende accommodaties boeken, nemen we liever een iets grotere auto, zodat we onze trolleys niet op de achterbank kwijt hoeven. Maar verder hanteren we slechts 1 regel: als de airco maar werkt!

Hoe huur jij een auto tijdens je vakantie?