Met frisse tegenzin sleepte ik mezelf regelmatig naar de sportschool. Liever zat ik natuurlijk gewoon met een zak chips op de bank. Ook voor de hardloopkoorts die iedereen lijkt te hebben, ben ik blijkbaar immuun. Sinds een paar maanden weet ik hoe dat komt en sindsdien sport ik met meer plezier én resultaat dan ooit. En het bleek zó simpel!

fit guy gym workout

Sporten is voor mij nog steeds een noodzakelijk kwaad. Ik vind er geen ruk aan en het duurt me allemaal veel te lang voordat ik die beloofde resultaten zie. Salades eten en eiwitshakes zijn niet mijn hobby en zullen dat ook niet worden. Het enige dat tot nu toe leek te helpen, was het kopen van een nieuwe outfit of een lustobject dat op dezelfde dagen trainde. Maar de nieuwe routine was altijd van korte duur.

Wat wél werkt

Het bleek uiteindelijk dat ik mezelf een verkeerd sportritme had aangeleerd. Ik ging direct na m’n werk de sportschool en trainde een dikke anderhalf uur alle spiergroepen. Daarna ging ik naar huis, kookte uitgebreid en heel gezond en gunde m’n spieren en mezelf de rest van de avond rust. Daardoor was ik minimaal 2 avonden in de week “kwijt” en vaak zelfs nog een 3e of een weekend-dagdeel.

Het is een ritme dat veel mensen hebben, maar waar niet iedereen even blij van wordt. Voor mij bleek de succesformule te schuilen in korte workouts van maximaal 45 minuten. Ik train dan een paar spiergroepen heel intensief en ga dan zo snel mogelijk naar huis en eet een kliekje van de vorige dag of maak iets simpels. Het grote voordeel van de korte workout, is dat ik ook nog eens energieker thuis kom. En omdat ik dan per avond maximaal 1,5 uur kwijt ben, kan dit zelfs voordat ik naar het theater ga, met vrienden afspreek of een blogpost schrijf. Met groot gemak sport ik nu 4 keer per week, maar kost het me minder energie en moeite dan voorheen!

Het resultaat is er inmiddels ook naar: ik zit lekkerder in mijn vel. In die 45 minuten kan ik niet alle spiergroepen trainen en hierdoor krijgen mijn spieren dus ook voldoende rust: per dag kies ik een andere spiergroep die flink op z’n donder krijgt. Uiteindelijk is hier zelfs m’n slaapritme door verbeterd: ik ben elke avond aangenaam uitgeput omdat ik zowel heb gesport als iets anders heb kunnen doen.

Wat heb jij gedaan om meer plezier te krijgen in sporten? Laat gerust hieronder een comment achter: ik ben heel benieuwd en alle tips zijn welkom!