quote-liveliketom- I have found myself through the people I have lostEen tijd lang zagen al mijn dagen er hetzelfde uit: werken, eten koken, met vrienden afspreken en slapen. Maar met Tom is m’n leven een stuk interessanter geworden, zelfs als ik alleen ben.

Wie is Tom?

Het klinkt wat gek om over Tom te praten in de 3e persoon, want eigenlijk zijn Tom & ik dezelfde. Maar tegelijkertijd zijn we verschillend. Tom is namelijk The Other Me. Iedereen heeft een Tom; het is degene die je bent als je niet meer hoeft na te denken over inkomen, het aflossen van je hypotheek of wat je vanavond moet eten. Tom is misschien wel degene die je bent als je de Staatsloterij wint. Zoals ik op m’n profiel al schreef, ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik kan leven op de manier die ik wil. Dat is echter niet omdat ik de loterij heb gewonnen.; integendeel.

‘I found myself through the people I’ve lost’

Teveel mensen wachten te lang. Ze stellen hun droomreizen uit, tobben jarenlang over een carrièreswitch of blijven eindeloos dralen om hun droomprins(es) aan de haak te slaan. Ik heb het geluk gehad om fantastische mensen te ontmoeten, die allemaal dromen hadden die ze niet konden waarmaken. Omdat ze te oud, te ziek of simpelweg te ongelukkig waren. Daarom heb ik besloten niet te wachten op mijn pensioen of de loterij: ik leef nu het leven dat ik wil leven. De mensen die ik heb verloren hebben me stuk voor stuk iets onmisbaars gegeven: de drang om mijn eigen koers te varen. En daar ben ik ze elke dag dankbaar voor!

Wie is jouw Tom?

“Mijn Tom” reist graag de hele wereld over, schrijft het liefst tot diep in de nacht, zit urenlang in het theater en doet ook weleens avonden lang helemaal niets. Tom speelt met gadgets, danst op foute muziek en eet het liefst verantwoord. Behalve of Vette Vrijdag, want dan staat het wekelijkse bezoek aan de snackbar op het programma. Is dat niet stiekem een beetje sleur? Misschien, maar dat kan ook heel lekker zijn.

Jouw Tom vinden kan soms maanden duren. Maak je niet druk: diep van binnen weet je wel wie dat is. Soms moet je alleen alle drempels durven wegnemen om Tom te vinden. Ik ben geen psycholoog, dus ik ga je geen valse hoop geven dat je door het lezen van dit blog Tom vindt. Maar ik kan je wel vertellen hoe je de eerste stap kunt zetten.

De eerste stap

Iedereen weet diep van binnen wie zijn of haar Tom is. Maar gezin, geld, drukke agenda of andere verplichtingen houden je tegen. Om jouw eigen Tom te vinden, is de eerste stap heel simpel. Ga naar buiten en wandel 1 uur. Kijk goed om je heen: de lucht, de grond, de mensen die je tegenkomt en de omgeving. Je hoeft nergens over na te denken, je hersenen gaan vanzelf aan de slag. Als je thuiskomt, pak dan een pen en een post-it en stuur een e-mail naar liveliketom.com @ gmail met als onderwerpregel: ‘en nu?‘.  Ik stuur je dan zsm een reply met een simpele opdracht.