hot guy gym selfie sportritme

Mijn haat-liefde-verhouding met de gym, is sinds een paar maanden omgeslagen in een echte liefde. Natuurlijk komt dat doordat ik nu eindelijk resultaat zie van mijn inspanningen. Maar ik ben qua tijd niet meer, maar juist minder gaan trainen. Blijkbaar werkte de 2 à 3 keer per week niet voor mij. Ik heb gewoon een ander sportritme. En omdat ik de laatste tijd meer complimenten krijg over de resultaten, deel ik je graag de sleutel tot mijn kleine succes: vind je eigen sportritme!

hot guy gym selfie sportritme

M’n nieuwe sportritme te vinden, was niet makkelijk: ik was al ruim 10 jaar bezig voordat ik ontdekte dat ik niet in het juiste ritme kwam. De vele vakanties waren een belangrijke failfactor.  Ik heb vroeg gesport, laat op de avond, op lege maag en volle maag, maar altijd was het resultaat hetzelfde: geen succes! Totdat ik besefte dat ik het gewoon jammer vond dat ik telkens te lang sportte. (Lees ook: Voortaan met plezier naar de sportschool!)  Uiteindelijk heb ik mezelf 1 maand gegeven om het juiste sportritme te vinden en toen was het duidelijk: ik moet gewoon niet meer dan 45 minuten per keer sporten. Zo simpel was het dus.

Hoe vind je je eigen sportritme?

  • geef jezelf 30 dagen
  • varieer in tijdsduur (kort en intensief, lang met voldoende rustpauzes)
  • varieer het tijdstip (voor of na het werk)
  • ga eens alleen of juist met iemand anders
  • probeer groepslessen
  • wissel elke week je programma

Na 30 dagen zou je een aardig beeld moeten hebben van wat jou het meeste ligt. Je herkent je nieuwe sportritme vanzelf zodra je zin krijgt in je volgende workout. Misschien ben je wel iemand die graag sport als er voldoende eyecandy aanwezig is. In dat geval raad ik je aan om te gaan sporten als de ‘hotties’ sporten. In mijn eerdere post ‘Wanneer zijn de hotties aan het sporten?’ staan de beste tijden daarvoor. Ik ben benieuwd wat voor jou het beste werkt.

Laat hieronder een comment achter met jouw ervaringen en tips voor anderen. Thanx!