Het moet de natte droom van elke citymarketeer zijn: een stad vol galeries en musea, exclusieve (lees: luxe) winkels en een culinair aanbod om je vingers bij af te likken. Combineer dat met luxe hotels en ook nog eens een kleine maar aangename gayscene en je hebt de ideale gay citytrip te pakken! That Guy From Rotterdam nam er een kijkje en was direct om. Welke stad het is….wat denk je zelf?

rooftop gallery

Als gay travel blogger krijg ik soms rare uitnodigingen binnen. Zo was ik laatst erg welkom op een info-avond over kindercampings, krijg ik regelmatig persberichten over leuke vriendinnenweekenden en zijn er bedrijven die denken dat ik dol ben op het aanprijzen van lingerie. Soms probeer ik dat nog te slijten aan Jap of andere (achter de schermen actieve) contributors van That Guy From Rotterdam. Vaak zonder succes trouwens. Maar gelukkig zijn er ook bedrijven die de moeite te nemen om wat verder te lezen. Die ontdekken dat That Guy From Rotterdam draait om reizen, kunst & cultuur en gay lifestyle. En daar valt soms ook een snufje fashion of een hapje eten onder. Ik was dan ook aangenaam verrast toen er een uitnodiging binnenkwam voor een exclusieve trip naar een stad met meer dan 100 galleries, 26 musea, exclusieve hotels en bijbehorende luxe winkels. Of ik mee wilde? Euh…..ja natuurlijk!

Luxe hotels en voordelig uit eten!

Al snel ontdekte ik dat de stad zijn culturele bestaan grotendeels te danken heeft aan de Medici’s; de rijke dynastie die politiek en bankwereld in handen hadden. Ook bleek er een hele muziekstroming vandaan te komen en werd er de basis gelegd voor een nieuwe fotografieschool. Bij een dergelijke bestemming verwacht je natuurlijk ook massatoerisme en dure horeca. Maar nee hoor: uit eten is goedkoper dan in NL (net als de prijzen in de supermarkt) en qua drukte denk ik dat je zelfs in een stad als Utrecht slechter uit bent. Als klap op de vuurpijl is de reistijd voor Nederlanders te overzien.

10320509_10206008173425747_1037002404340857523_n

Laten staan: sneakers van € 900,-

Ik heb mijn trolley gepakt en ben op reis gegaan. En in nog geen 48 uur tijd heb ik vooraanstaande kunstenaars uit heel Europa gesproken, gegeten in typisch lokale plekken, de gayscene ontdekt, sneakers gespot (en laten staan, want € 900,-) en mijn brein overprikkeld met een flinke injectie cultuur. En oh ja: ik had ook nog tijd om lekker uit te waaien langs de rivier en te dansen tussen de hipsters. Wil je weten weten welke stad je dit jaar op je reiskalender moet bijschrijven, check dan volgende week That Guy From Rotterdam.com voor één van de meest verrassende weekendtrips van 2015/2016!

Weet jij welke stad dit is?

Tips

– het is niet een stad die uitpuilt van de foodmarkets;

– het zou wel de stad kunnen zijn waar de remake van Ben Hur wordt gefilmd;

– het is in geen geval de stad waar That Guy From Rotterdam wakker werd naast Antonio Biaggi.

En, weet je het al? Geloof ons: wij dachten eerst ook aan een heel andere bestemming. Maar toen we er eenmaal waren geweest, waren we verkocht. Maar liefst 3 nieuwe blogposts zullen de komende weken verschijnen over deze onverwachts leuke stad!

Wil je direct weten welke stad dit is, lees dan hier deel 2 van deze post.

Don Dylan Photography

Don Dylan Photography