rob moir rotterdam canadian folk artist

rob moir rotterdam canadian folk artist Je kunt natuurlijk bakken met geld uitgeven aan grote concerten en festivals, maar heb je al eens gedacht aan een huiskamerconcert? Zonder al te veel kosten organiseer je een uniek mini-evenement dat niemand zal vergeten! Mijn vrienden Daniël en Oliver zijn dol op reizen, wijn en couchsurfing. Onder de gasten die ze regelmatig ontvangen, bevinden zich ook weleens artiesten die als troubadours door de wereld trekken. Zoals gisteravond. De Canadese zanger Rob Moir gaf speciaal voor ons een concert in de huiskamer van Daniël en Oliver. Het werd een heerlijk ongedwongen avond met ongeveer 15 mensen die elkaar tot dan toe nauwelijks kenden. Vrienden, collega’s en couchsurfers hadden eten en drinken meegenomen en een kleine vergoeding voor de singer-songwriter. Nadat iedereen binnen was, begon het concert. De nummers van Rob Moir lenen zich perfect voor een intieme setting als deze en met alleen z’n gitaar en stem bracht hij z’n album Places to Die ten gehore, afgewisseld met anekdotes over de nummers of zijn reizen.

Zelf een huiskamerconcert organiseren

Juist de ongecompliceerde setting zorgt voor een ontspannen sfeer. En hoewel het een doodgewone maandagavond was, werd het een mini-evenement om nooit te vergeten. Wil je dus je vrienden eens verrassen met iets bijzonders, dan kun je net als Daniël en Oliver een huiskamerconcert organiseren. Als je het slim aanpakt, hoeft je dat niets (of maar weinig) te kosten:

  • Word bijvoorbeeld Couchsurf-host en schrijf in je profiel dat je openstaat voor artiesten en thuis-events
  • In veel steden worden gratis huiskamerconcerten weggeven door festival, zoals door Operadagen Rotterdam of North Sea Around Town
  • Je kunt ook een artiest boeken via sites als Huiskamerconcerten.nl of LiveInYourLivingRoom
  • Nodig ongeveer 20 mensen uit (vraag wel om een bevestiging, want een leeg huis is ook zo droevig)
  • Of laat een selecte groep vrienden introducees meenemen
  • Licht buren in (of nog beter: nodig ze uit)
  • Zorg dat iedereen op tijd komt
  • Laat mensen eten en drinken meenemen
  • Als je de artiest niet inhuurt, laat mensen dan geld meenemen voor een vrijwillige bijdrage

Je kunt het natuurlijk zo gek en groots maken als je zelf wilt, maar je zult versteld staan hoeveel impact een kleinschalig en eenvoudig te organiseren huiskamerconcert heeft.