Gay bars en ‘reguliere bars’ wisselen elkaar moeiteloos af in het liberale New Orleans. Iedereen komt hier om lol te hebben, dus homo’s zijn overal welkom. Muziek verbroedert en dat geldt zeker op Frenchmen Street waar je geen gay bars vindt, maar wel genoeg leuke plekken om uit te gaan.

Op doordeweekse avonden zijn de meeste gay bars wat rustig. Maar op Bourbon Street en St. Ann Street zul je aan het einde van werkdagen al snel locals tegenkomen die toe zijn aan een biertje. Vakantiegangers kom je er elke dag tegen. Voor de leukste restaurants check je de post Restaurants in New Orleans.

Gay Pride en Mardi Grass in New Orleans

In de weekenden barst het feest los in New Orleans, hoewel Mardi Grass en New Orleans Pride natuurlijk de echte hoogtepunten zijn in het jaar. Ben je in voor grote feest-festivals, zoals Circuit, dan kun je beter naar NOLA gaan tijdens Southern Decadence. Zoals de naam al doet vermoeden, een van de meeste wilde feesten in het zuiden van de VS.

Op Bourbon Street zijn de eerste 7 ‘blocks’ vooral gewijd aan het sodom en gomorra van hetero-uitgaan. Verwacht hier dan ook veel dronken tieners, die in hun jacht op kralenkettingen zoveel mogelijk naakt laten zien. 

Gay bars, cruise bars en uitgaan in New Orleans

Zodra je in de buurt van St Ann Street komt, ontdek je al snel de bekendste gay bars: Oz en de Bourbon Pub. Dit zijn tegelijkertijd ook de meest toeristische bars in ‘ons’ genre. Ietsje verderop vind je bijvoorbeeld de gezelligere Lafitte’s Blacksmith Shop Bar, die er meer uitziet als een 18-eeuwse piratenpub. Het is dan ook een van de oudste bars in de Verenigde Staten. 

gay bars in New Orleans

The Phoenix was ooit een bear & leather bar, maar tegenwoordig komt iedereen die niet vies is van een beetje queer people. Leerpuppies en versleten drags incluis. Tijdens Southern Decadence en Pride is dit ook de plek van de wildste en sleazy feesten. Voor soortgelijk werk kun je ook naar Raw Hide 2010.

Cafe Lafitte in Exile is 24/7 open en heeft aansprekende feesten als Trash Disco op de kalender staan. Maar eigenlijk is het gewoon een fout feestcafé, die toevallig een van de oudste gaybars was, maar die al lang geen aansprekende namen als Tenessee Williams meer tot de clientèle kan rekenen. 

Pic by Stephen Young

Liever ga je dan naar The Corner Pocket of Good Friends BarZelf waren we erg gecharmeerd van 700 Club: een bar, annex burgerbar waar gays zonder al teveel opsmuk een biertje kunnen drinken en kunnen dansen en ouwehoeren. 

Wat te doen, restaurants en hotels in New Orleans

Lees ook de blogpost New Orleans: swingende stad aan de Mississippi of de praktische posts:

New Orleans Pride Love Wins

Heb je ook gay tips voor New Orleans?

Deel jouw New Orleans-tips hieronder in de comments.