founders slow watches sexy guys

Eerder schreef ik al eens dat mijn vader vroeger zijn horloge afdeed als we op vakantie gingen. Dit jaar worden we echter overspoeld met smart watches die niet alleen tijd, maar ook locatie, beweging, gewicht en je inbox in de gaten houden. Gelukkig is er ook een tegenbeweging gaande: slow watches. Zelf draag ik al jaren geen horloge meer, maar ik zou het bijna weer overwegen. Al was het maar om een statement te maken. Wat vind jij van deze 3 horloges?

smart watches skateboard

Het idee achter de tegendraadse horloges is even simpel als revolutionair: in plaats van meer functies en mogelijkheden, bieden ze in al hun eenvoud een mogelijkheid om even stil te staan bij het hier en nu. Maar dan wel lekker vormgegeven!

-> Kun jij niet zonder je fitnesstracker, lees dan: mooie manier om fit, fitter, fitst te worden

Tijdloos

Wie echt een statement wil maken, gaat voor de -letterlijk- tijdloze horloges van Johnny Loco. Dit is een horloge zonder uurwerk en de meest makkelijke manier om los te komen van je strakke planning. De oranje versie die tijdens de Amsterdam Fashionweek (SS15) te zien was in de show van Jonathan Christopher is niet verkrijgbaar. Maar zwart en grijs volstaan prima als tijdloos alternatief. Voor € 24,95 is ‘ie van jou.

Johnny Loco watch timelessLangzaamaan met Slow Watch

vintage02_03Mooie mannen laten de tijd sowieso in slow motion voorbij gaan, maar de mannen achter Slow Watches doen daar zelf nog een schepje bovenop. De twee oprichters hebben een zwak voor mooie mannen, die pronken in men-only settings. Maar daar blijft het niet bij; ze hebben een horloge ontwikkeld met slechts 1 wijzer, die aangeeft hoe laat het ‘ongeveer’ is. Je kunt dus met een goed excuus overal een paar minuten te laat aankomen: ’tranquilo tranquilo’ wordt je nieuwe levensmotto! Zo houd je ook ná je vakantie je vakantiegevoel langer vast. Met een gemiddelde prijs van € 250,- ook niet echt een impulsaankoop, maar altijd nog voordeliger dan een smartwatch.

Toch nog een beetje smart

Een simpel horloge, dat er uitziet als een oldschool klokje, maar dan wel met de functionaliteit van een activitytracker; dat is de best of both worlds natuurlijk. Eerder al schreef ik over de Withings Activité (zie ook: mooie manier om fit, fitter, fitst te worden). De nieuwe Pop-serie is wat sportiever vormgegeven, maar het principe blijft hetzelfde: een analoog wijzertje geeft aan of je je bewegingsdoel van die dag al hebt gehaald. De sportievere versie heeft ook een sportiever prijsje: € 149,-.

 

Welke van deze 3 zou jij het liefste willen hebben?

<————————————————————————>

Noot: Dit artikel is niet gesponsord. Sommige links op deze pagina zijn affiliate-links; dit kost je niets extra, maar LiveLikeTom ontvangt een kleine commissie voor de doorverwijzing. Voel je zeker niet verplicht om deze links te gebruiken. Doe je dat wel, dan ben ik blij dat je LiveLikeTom op deze manier steunt. Dankjewel!