Bleu de Chanel travel and refill

Lekker ruiken tijdens je vakantie is (ook voor mannen) geen overbodige luxe. De travel-edition van mijn persoonlijke favoriet Bleu de Chanel is een perfecte reisgenoot. Handzaam, lek-proof én navulbaar! Waren alle merken maar zo slim!

Je favoriete geur mee op reis

Geur is één van de sterkste zintuigprikkels die je kunt gebruiken om vakantieherinneringen vast te leggen. Zoals ik al schreef in ‘Instant geluk: de geur van vakantie’ koop ik daarom vóór elke vakantie een nieuwe geur. Toch is het -zeker als je wat langer op reis gaat- prettig om een vertrouwde geur bij je te hebben. Die heerlijke curry’s in alle geuren komen je namelijk ook weleens de neus uit. Net als vervuilde straten, drukke metro’s of goedkope toiletverfrissers in lokale taxibusjes. Een vertrouwde geur die je herinnert aan fijne momenten kan dan net even het juiste positieve gevoel oproepen. Voor mij is er ook niets zo lekker als af en toe een luxe hotel te boeken tijdens een backpack-trip en na een eindeloos lange douche mezelf op te frissen met Bleu de Chanel, m’n schoonste kleren aan te trekken en lekker uit eten te gaan.

Waarom een travel edition?

Natuurlijk zijn proefmonstertjes een goed alternatief als je niet met grote flessen eau de toilette op pad wilt. En zeker voor een weekendje weg is dat perfect. Maar als je wat langer weg bent, raak je al snel door je voorraad heen. Bovendien zijn die kleine flesje enorm onpraktisch in het doorzichtige zakje van de handbagage. Een speciale travel-edition van je favoriete geur is dan geen overbodige luxe: praktisch qua formaat en toch altijd je favoriete geur op zak!

Bleu de Chanel travel spray

Bleu de Chanel Travel Edition

Een tijdje geleden ontdekte ik van mijn favoriete geur de travel edition. De geuren van Chanel zijn erg sterk en overleven in mijn geval zelfs de warme zweterige dagen in jungles. Vandaar dat ik altijd de kleinste verpakking van Allure of Bleu meenam. De Travel Edition van Bleu de Chanel is echter de droom van elke reiziger. De verstuiver is weggewerkt in een handige draaidop, waardoor de ongelukjes met kapotte doppen of lekkende sprays verleden tijd zijn. De draaiverstuiver is een huls rondom kleine glazen flesjes die los verkrijgbaar zijn. Bij aanschaf zitten er sowieso al 3 kleine flesjes bij, zodat je even vooruit kunt, zonder dat de geur veroudert. Natuurlijk kun je ook zelf een reisflacon maken van je lievelingsgeur. Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?