Serge founder of the kinda gay travel blog That Guy From Rotterdam.com

Binnenkort bestaat That Guy From Rotterdam 5 jaar en het blog heeft me al naar mooie plekken gebracht. Dat had nooit gekund zonder de duizenden lezers die elke maand mijn belevenissen lezen. En dus wordt het tijd om iets terug te doen: ik ga voortaan ansichtkaarten versturen vanaf de plekken waar ik kom. Wil jij ook een kaartje, lees dan snel verder. 

Het is inmiddels 5 jaar geleden ik mijn eerste post plaatste op That Guy From Rotterdam en ik had destijds geen idee wat ik aan het doen was. Het was eigenlijk een nieuwe vorm van een blog dat ik vlak na de eeuwwisseling had: Vike. Het idee was om anderen te inspireren door te delen waar ik zelf uithing.

Dirty Tom werd That Guy From Rotterdam

De naam That Guy From Rotterdam kwam voort uit een ander bedrijf dat ik ooit had: Dirty Tom. Dat waren cumtowels – because real men get dirty. Het merk was een bescheiden succes en ik leverde zelfs de handdoeken aan Sauna Steamworks. Toen ik dat bedrijf opdoekte, besloot ik een paar maanden te gaan reizen en dat zou dus het andere leven van ‘dirty tom’ zijn.

-> Wil je nog een cumtowel bestellen, stuur me even een berichtje 😉

Van mijn goede voornemen om in Zuid-Amerika fanatiek te gaan bloggen, kwam niets terecht. Ik vergreep me liever aan een lekkere Braziliaan of Argentijn dan dat ik in m’n hostel zat te bloggen.

liveliketom in brazil rio de janeiro ipanema

Gratis reizen en de Hamburgertest

In 2013 en de eerste helft van 2014 heb ik nauwelijks iets gepost. Maar toen ineens kreeg ik de smaak te pakken. Ik kreeg zin om ervaringen te delen en de reacties daarop waren ook positief. En voor ik het wist kreeg ik gratis hotelovernachtingen aangeboden en ging een blog over Het verschil tussen Rotterdammers en Amsterdammers viraal.

ibis-rotterdam-city-centre-hotspottour

En dat bezoek leverde weer andere uitnodigingen op. Mijn eigen (zelfbetaalde!) vakanties kon ik steeds vaker combineren met leuke aanbiedingen. En zo sliep ik ineens met mijn nieuwe liefde in een Adults Only-hotel op Curaçao.

Ik leerde bestemmingen van een andere kant kennen. Zo bleek gay Benidorm enorm leuk, verraste Düsseldorf me op aangename wijze en Slovenië was voor ons echt een paradijs. In eigen land bleek Leeuwarden een gastronomische topbestemming. Ook de That Guy From Rotterdam Hamburgertest sloeg aan.

Nu we 5 jaar verder zijn, ken ik ook Het reisbloggersdilemma: vakantie = werk = vakantie. Al geruime tijd kies ik ervoor om m’n trips gewoon zelf te bepalen en te betalen, zodat ik zelf kan kiezen of ik ergens over wil schrijven. Op die manier blijft het voor jullie ook nog een beetje de moeite waard, hoop ik.  

gay travel curacao beach

Pirate Bay Beach op Curaçao

Bedankje voor lezers van het gay travel blog That Guy From Rotterdam

Dat was allemaal nooit gelukt zonder jullie, mijn trouwe lezers. Ik weet dat ik soms discussie oproep (zoals in de column over Sylvana Simons) en sommige lezers wijzen me terecht, zoals onlangs in het artikel Vakantie-PrEP: zorgeloos op vakantie.

Maar ik krijg ook regelmatig (persoonlijke) bedankjes, in de mail of op Instagram. Dat mensen naar een hotel zijn geweest waar wij verbleven. Of dat ze op Gran Canaria toch maar eens een auto hebben gehuurd. En dat is wat ik het liefste doe, plekken ontdekken en anderen daarmee inspireren.

view over the beautiful island of Gran Canaria

Een kaartje vanaf m’n volgende bestemming

En daarom heb ik besloten iets terug te doen. Ik stuur af en toe een digitale nieuwsbrief, waarin het beste van de afgelopen tijd staat. Of een exclusieve winactie voor nieuwsbrieflezers. Veel mensen (dat weet ik dan weer uit mijn cijfertjes) hebben zich al aangemeld voor Tom Post, zoals ik die nieuwsbrief noem.

Maar ik ga voortaan alle lezers die dat willen een persoonlijk kaartje sturen vanaf een volgende bestemming. Ja, inderdaad: een handgeschreven kaart. Gewoon als bedankje voor het feit dat jij m’n blog leest. Dat gaat me een lamme arm kosten, maar dat maakt me niets uit. Ik wil gewoon iets terugdoen voor iedereen die de afgelopen jaren iets heeft gelezen of heeft gereageerd.

Hoe dan?

Als je je hier aanmeldt voor Tom Post, kun je je gegevens invullen. Ik stuur je dan een kaartje van een van m’n volgende bestemmingen. Voor dit jaar staan Sicilië, IJsland, Costa Rica en natuurlijk Londen nog op de planning.

Heb je je al eerder ingeschreven voor TomPost, dan kun je via dezelfde link je gegevens aanvullen en dan haal ik de dubbele e-mailadressen er zelf uit. Dus no worries.

Dankjulliewel voor het lezen in elk geval en hopelijk tot snel in je brievenbus!