toko-toorop

Indonesische buffetten ken ik vooral uit m’n jeugd; mijn familie was er dol op! En ik ook. Totdat het een tijdje bon-ton werd om te zeggen dat buffetten niet chique genoeg waren. Maar hoe meer je reist, hoe meer je beseft dat de meeste restaurants met westerse gebruiken vaak hetzelfde eten voorschotelen. De keurig opgediende borden vaak een slap smaakaftreksel van wat je elders met meer smaak in overvloed voor een prikkie van de prijs krijgt. Vandaar ook dat je de gemiddelde backpacker vrolijk bij een streetcar ziet eten, terwijl de zuurpruimen in little black dress stress krijgen van groenten en fruit die er anders uitzien dan hun dagelijkse wortel.

TOKO TOOROP BUITEN

Enfin, terug naar Rotterdam Zuid. Of nou ja, terug? Ik kom te weinig ‘op zuid’ omdat ik dan DE BRUG over moet. En voor centrumbewoners is dat toch een psychologische barrière. Zonde eigenijk, want op Zuid is genoeg te ontdekken. Het is eigenlijk de West-Kruiskade in het groot. Niet voor niets staat Daily Bird in The TOM 5: Top Thai Restaurants In Rotterdam. Toko Toorop zit op een perfecte plek voor mensen die Zuid normaal gesproken liever mijden: makkelijk te bereiken met Metro en parkeren is hier nog gewoon gratis!

 

toko toorop indo liveliketom

De bijzondere formule van Toko Toorop: bijna nooit open

Toko Toorop is een idee van de allercharmantste Paul Toorop, die zijn Indo-roots niet onder stoelen of banken steekt. Hij verwelkomt iedereen persoonlijk en als snel ontdekte ik dat ‘ie dat van z’n ouders heeft; want die staan ook in de zaak. Toko Toorop is geen traditioneel restaurant dat alle dagen open is. Sterker nog: je zult op de Facebook-pagina moeten checken wanneer je er terecht kunt, want Paul is meer buiten de Toko te vinden dan erin. Hij haalt z’n inspiratie uit de recepten van z’n oma en je zult hier dus niet snel twee keer hetzelfde eten.

Op de dinnerdinsdag tientjesavond zat de zaak bomvol. Sterker nog: het was zo druk (en gelukkig lekker weer) dat de meeste mensen buiten op straat gingen zitten. Het eten was verrukkelijk en smaakte zoals je dat alleen in Azië proeft: ongecompliceerd lekker. Ik had natuurlijk een keurig lijstje willen maken van wat ik dan precies had gegeten, maar de sfeer was zo ontwapenend goed, dat ik je dat dus schuldig moet blijven. (Paul, als je dit leest, wat stond er op het menu? 😉 ) Voor een tientje kun je je sowieso geen buil vallen, maar dit was een prijs-kwaliteitverhouding die in positieve zin nergens op sloeg. Kortom: prima toko om in de gaten te houden, want hier moet je echt een keer geweest zijn. Al was het maar om te zeggen dat je op zuid hebt gegeten.

Heb je op de andere dagen van de week zin in een indo-hapje, check dan de smakelijke video’s van Paul; Je zou bijna vergeten dat het om het eten gaat…

Laat vooral hieronder een reactie achter over wat jij vindt van Toko Toorop!

toko toorop recept video paul toorop liveliketom