Het Pride-seizoen mag dan wel zo goed als voorbij lijken, op Curaçao doen ze het eind deze maand nog eens dunnetjes over tijdens Exotica Festival: het grootste LGBT festival in de Caribbean. 5 Dagen lang zon, zee en wilde feesten: check de video onderaan deze post maar eens. Hoog tijd dus om je koffers te pakken en last-minute tickets te scoren. 27 november t/m 1 december is Curaçao the place to be! 

bruno pacheco exotica festival

DJ Bruno Pacheco

 

Aangezien ik in deze tijd van het jaar nogal last heb van aankomende winterblues, probeer ik zoveel mogelijk de zon op te zoeken. En waarom zou je naar de zonnebank gaan als je ook op een bankje in de zon kunt zitten, nietwaar? Gelukkig schijnt de zon volop in het koninkrijk der Nederlanden. Curaçao is namelijk onafhankelijk, maar valt nog wel onder ons fijne koninkrijk. En toevallig blijkt dat ook steeds gay-vriendelijker te worden. Vorige maand was er de Curaçao Pride en om het winterseizoen gay-friendly te openen is er eind november Exotica Festival.

5 dagen feest & overnachten in stijl

floris suite curacao

Voor dit tropische feest is alles uit de kast getrokken: dj’s, pornosterren en natuurlijk zon, zee en strand. Maar liefst 5 dagen achter elkaar is het feest, met pool-, beach- en afterparties. Op 27 november wordt Exotica Festival geopend in het Floris Suite Hotel. De dagen daarna kun je ook terecht bij  Wet & Wild Beach Club, Het Achtertuintje en Santa Barbara Beach & Golf Resort voor verschillende feesten en optredens.

Heb je geen zin om ’s morgens met je brakke hoofd wakker te worden van het gegil van kinderen bij het zwembad, dan is een Adult Only (lees: kids-free) hotel een slim idee. En komt dat even goed uit: het bruisende party-hart Floris Suite Hotel is gay-friendly én kindvrij. Als dat geen feest wordt!

Exotica Festival 2014 promo from Exotica Festival on Vimeo.

Zelf ben ik een week eerder al op Caraçao, omdat ik zo nodig wil gaan duiken (en de intocht van Sinterklaas wil zien). Maar wees gerust: ik zal ongetwijfeld verslag gaan doen van mijn favoriete gay-hangouts op dit fijne eiland. En wie weet maak ik al een kleine pre-party mee.

Over Sinterklaas gesproken trouwens: heb je ‘Zwarte Piet is lekker’ al gelezen? Meer tips om te ontkomen aan de winterdip? Lees dan ‘Vaarwel Winterdip‘ of doe er vandaag nog wat aan en ‘zeg maar dag tegen de herfstdip!’

Waar ga jij graag heen deze winter?