toronto gay destination 2015

Zoals je wellicht wel gelezen hebt de afgelopen weken, ga ik steeds vaker korter weg. Ik heb namelijk ontdekt dat het voordeliger kan zijn om 2 enkele vliegtickets te boeken in plaats van een retour en daardoor is het nóg makkelijker geworden om 48 uur trips te maken. Hierdoor nog een paar tips voor een geslaagd weekendje weg.

boundary rooftop winter

Ben je van plan een weekend weg te gaan, dan kun je met een beetje slim plannen weg op vrijdagavond en ben je op zondagavond weer terug.

-> Lees ook: Vrijdagavond weg, zondagavond terug: doe een 48 uur trip!

Een paar tips voor als je ook een 48 uur trip wilt gaan doen.

  • Boek geen vliegtickets van of naar vliegvelden die op meer dan een uur reistijd liggen van de bewoonde wereld. Dat is zonde van je tijd en die bestemmingen kun je beter bezoeken als je wat meer tijd hebt.
  • Twijfel niet. Zie je een extreem voordelig ticket en kun je weg, ook al is het pas over een halfjaar? Gewoon boeken. ‘Wie dan leeft, wie dan zorgt’ zei mijn oma altijd. Ze had gelijk!
  • Kies een slimme locatie voor je overnachting. Kies een hotel dicht bij de dingen die wilt zien óf bij een station, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan reizen binnen een stad. Zeker in wereldsteden als Parijs en Londen.
  • Lees ook: ‘makkelijk de goedkoopste vliegtickets vinden
  • Wees impulsief: veel van je vrienden zullen je voor gek verklaren als je voor 48 uur op vakantie gaat. Maar wat is nou leuker: 48 uur Center Parcs of 48 uur Barcelona?

Wil je toch net iets meer speling en uitgerust aan een nieuwe werkweek beginnen, dan kun je natuurlijk altijd 2 halve vrije dagen proberen op te nemen: vrijdagmorgen weg en maandagmiddag terug is ook leuk!

Wat is jouw tip voor een 48 uurs vakantie?