the hangout 010 westblaak

Ooit was het COC de plek waar je terecht kon voor je eerste stappen in de homowereld. Maar sinds internet, gayprides en Arie Boomsma hebben we dat natuurlijk niet meer nodig. Toch blijkt The Hangout 010 een populaire plek voor gay-netwerken.

the hangout 010 rainbow cakeIn een stad als Rotterdam zijn gay belangenorganisaties nog steeds hard nodig (ook het COC trouwens). Ze brengen mensen bij elkaar, die anders maar met moeite een plek vinden om met hun homosexualiteit om te gaan. Niet therapeutisch, maar vooral om gelijkgestemden te ontmoeten en zich in te zetten voor een eigen plek. Jongeren, ouderen, bedrijfsnetwerken; allemaal hebben ze hun eigen plek nodig en die vinden ze nu in The HangOut 010.

De plek zit een paar deuren verwijderd van de Ferry Store en was in eerste instantie bedoeld als kloppend hart van de allereerste Rotterdam Pride. Maar mede dankzij de Gemeente Rotterdam kan The Hangout langer open blijven en werken aan een volledig thuishonk voor diverse gay organisaties in Rotterdam. Drijvende kracht achter The HangOut is RainbowCity Rotterdam, die ook educatieprojecten biedt voor scholen en jongeren. Samen met al die andere initiatieven in de stad wordt hard gewerkt aan een stevige gayscene in Rotterdam. Of heeft Rotterdam die niet nodig?

Wat vind jij?

The Hangout 010 – Westblaak 107, 3012 KJ