ibis-rotterdam-city-centre-liveliketom-markthal

Begin dit jaar schreef ik een post over mijn terugkijk-kalender, waarop ik geen toekomstige afspraken schrijf, maar juist bijhoud wat ik per dag écht heb gedaan. Voortaan doe ik dat voor That Guy From Rotterdam ook virtueel. Dit is de eerste editie.

markthal rotterdam is dat wat

pic: Stone Photography

Hoe meer ik blog, hoe meer ik leer van andere bloggers. Omdat ik er ook steeds meer persoonlijk leer kennen, is het onmogelijk om alle blogs bij te houden. Gelukkig posten de meeste bloggers een maandelijkse terugblik, met hoogtepunten van de afgelopen maand. En onder het mom: ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’ ga ik hetzelfde doen. Met name omdat That Guy From Rotterdam momenteel hard groeit (in posts én bezoekers) kan ik me voorstellen dat je met een maandelijkse terugblik in elk geval helemaal bij bent. (Maar laat gerust hieronder weten of je dat liever per mail ontvangt.)

Oktober 2014

Afgelopen maand was een gekkenhuis. De nieuwe markthal werd geopend en natuurlijk ben ik er een paar keer geweest en in deze blogpost kun je lezen of het echt wat is en op welke tijden je de drukte kunt ontlopen. Ook IBIS Rotterdam City Centre werd officieel geopend. Daarover schreef ik afgelopen zomer al een sneak review. En ik was in Londen waar ik onder meer Electra en Forbidden Broadway zag.

electra old vic kristin scott thomas

Gay travel

Verder ontdekte ik dat de Caribbean nog lang niet gay-vriendelijk is, maar dat Curaçao in elk geval een tropische bestemming is waar je wél van harte welkom bent. Ze hebben er zelfs een Pride & Exotica Festival. Qua gay-bestemmingen voor 2015 staat Europa aan kop volgens Lonely Planet. E n Rotterdam heeft er sinds de Rotterdam Pride ook weer een paar gay-hotspots bij.

bruno pacheco exotica festival

DJ Bruno Pacheco

Zwarte Piet en Amsterdammers vs Rotterdammers

Ook was er afgelopen maand al veel gebabbel om zwarte piet. Gelukkig heeft fotograaf Rob Jacobs er een spannende interpretatie van gegeven; hij maakte prikkelende foto’s van de piet anno 2014. Het meest was er echter te doen om mijn post; het verschil tussen Rotterdammers en Amsterdammers. Deze werd duizenden keren ge-liked en retweet, maar ook honderden keren gedeeld op Facebook. Blijkbaar toch een gevoelig snaartje. Dank in elk geval voor alle positieve reacties! Laten we hopen dat november minstens zo leuk wordt. Met een vakantie naar Curaçao in het vooruitzicht, moet dat wel lukken.

Wat vond jij het beste artikel van afgelopen maand?

zwarte piet is lekker sexy Rob Jacobs