club saint tropez ciracao

Qua uitgaan is het aantal uitgesproken gayfriendly bars op één hand te tellen: Mundo Bizarro, G-Lounge en de poolbar van Floris Suite. Maar het gemende publiek bij Het Achtertuintje, ocean club Saint Tropez en met name ook Miles jazz café is allerminst homofoob.

cocktails florissuite

Tips voor een weekje Curaçao

  • Huur een auto; Curaçao is klein, maar net iets te groot om te fietsen. Als je in het midden van het eiland verblijft ben je binnen een half uur op de zuidoostelijke of noordwestelijke punt.
  • Ga beachhoppen; het eiland heeft maar liefst 38 stranden en het zou zonde zijn als je er daar maar 1 of 2 van ziet. Overigens had ons hotel een privé-strand waar geen kind te bekennen was. Best wel fijn!
  • Drink & drive; hoewel we in Nederland zijn gehersenspoeld qua onbeschonken rijden, doen ze er hier niet al te moeilijk over. Gewoon wat langzamer rijden.
  • Beklim de Christoffelberg; of doe 1 van de andere highlights van Curaçao.
  • Boek adults-only; je zult jezelf dankbaar zijn als je eenmaal hebt ontdekt hoe fijn dat is. Lees hier waarom.
  • Check ook zeker: GayCuracao.com

Curaçao is nog pril als het gaat om gay-travel, maar de eerste tekenen van een positieve houding ten opzichte van LGBT’s zijn er. Toen een populistische politica de pride wilde dwarsbomen, kostte dat haar veel goodwill en haar populariteit is sindsdien aardig gekelderd. Dat betekent niet dat je in je leren string over straat kunt, maar als zelfs Gerard Joling hier het nieuwe jaar komt inzingen, dan weet je dat het wel goed komt.

gay travel curacao beach

De vluchttijden tussen Curaçao en Nederland zijn gunstig. Je vertrekt in Nederland meestal rond de middag en komt dezelfde dag begin van de avond aan. Terug vlieg je pas aan het einde van de dag om de volgende ochtend te landen op Schiphol. Je hebt dus maximaal reisplezier. Twijfel je nog? Lees dan ook over 9 dingen die Curaçao onvergetelijk maken.

Benieuwd naar de reistrends voor 2015? Lees hier wat de 8 traveltrends zijn; van ‘poshtels’ tot ‘eten met vreemden’.

Ben jij al op Curaçao geweest? Heb je nog meer tips voor lezers van That Guy From Rotterdam, laat het dan hieronder weten!