rainbow ashtray gay curacao

Er zijn redenen genoeg om vrolijk te worden van Curaçao als gay-bestemming. Allereerst natuurlijk de zon en de meer dan 30 stranden. Maar ook met de gay-friendly gastvrijheid zit het goed op dit compacte eiland. Het werd door Out Traveller zelfs uitgeroepen tot 2e opkomende gay-bestemming, ná Spanje. That Guy From Rotterdam nam er zelf een kijkje. 

gay curacao hotel lgbt gay friendly

Het Caribisch gebied staat meestal niet bovenaan de lijstjes voor een korte zonvakantie. Toch lijkt daar langzaam verandering in te komen, nu Curcao zich voorzichtig opwerpt als homovriendelijke bestemming. Met de jaarlijkse Curaçao Pride (in 2015 van 30 sept – 4 okt) en de eerste gay-festivals op het programma worden de eerste stappen gezet naar een uniek stukje paradijs in het conservatieve Caribisch gebied. Alleen Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek wagen zich ook aan een dergelijke open houding.

Proef de hele wereld op 1 eiland!

Curaçao is geen gay-bestemming zoals Gran Canaria, Sitges of Key West. Verwacht dus geen bars met darkrooms of cruising-beaches. Maar voor een weekje zon, zee en lekker eten zit je hier goed. Sterker nog: het eiland zit vol met goede restaurants en je kunt de hele wereld proeven in alle budgetklassen. Van lokale specialiteiten in de foodmarket Marshe Bieuw tot en met de verrassende kaart in Kome. En hoewel we ons ook hebben schuldig gemaakt aan bitterballen op het heerlijke terras van Scuba Lodge, hebben we ook op niveau genoten bij Fishalicious en Sjalotte (lees de review van The Foodjourney).

Uitgaan op Curacao

Tijdens ons verblijf in het ‘adults only’ Floris Suite Hotel (boek een package incl vlucht via oa Arke en Kras) ontdekten we dat de gayscene niet erg zichtbaar, maar wel erg gastvrij was. De wekelijkse Rainbow Lounge in de hotelbar trekt elke vrijdag bewoners en bezoekers van het hele eiland en daar hoor je gelijk waar je de rest van het weekend heen kunt.

Lees verder ->