Jonathan Christopher Nexum MBFWA FashionLab Johnny Loco Team Peter Stigter

De Fashionweek Nederland is dé plek om het werk van nieuwe generaties modetalenten te zien. Jonathan Christopher is zo’n rijzende ster. Zijn show ‘NEXUM’ laat zien dat mannenmode nog heel wat spannender kan, zonder gelijk over the top te gaan. Het is bijna draagbare couture, mits je regelmatig naar de sportschool gaat.

De Amsterdamse Westergasfabriek is dit jaar het decor van de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam (#MBFWA), die op de website gewoon Fashionweek Nederland heet. Terecht ook dat niet alle credits naar onze hoofdstad gaan, omdat de Rotterdamse ontwerper Jonathan Christopher een indrukwekkend visitekaartje achterlaat. Zijn show NEXUM laat stoere mannenmode zien, die tegelijkertijd de kwetsbaarheid van mannen toont.

Jonathan Christopher Nexum MBFWA FashionLab Johnny Loco Team Peter Stigter

Transparante materialen en grof gebreide truien maken de fraaie mannenlijven spannend en gevoelig tegelijk. De overige kledingstukken zijn robuust en stoer, zonder al te veel poespas. Het mooiste aan de collectie is nog wel de bewerking van alle materialen: geperforeerd leer en stevige vlammende stoffen maken de kledingstukken mannelijk en stijlvol. Wel was het jammer dat een enkel model iets te veel aan de ijzers van de sportschool had gehangen, zonder te stretchen: hij liep wat moeilijk waardoor zijn outfit ongemakkelijk oogde.

Jonathan Christopher Johnny Loco MBFWA FashionLab Johnny Loco LiveLikeTom

Hebben: de horloges én de zwart-witte trui!

Als ik nou één item zou mogen uitkiezen uit deze collectie, dan was het wel de zwart-witte trui hierboven. Ik moet dan wel weer beginnen met hardlopen of wat meer water drinken. Ik was voor deze show uitgenodigd door Johnny Loco en mijn bijzondere aandacht ging dan ook uit naar de accessoires én de goodiebag. En ik moet zeggen: dat viel niet tegen. De meeste outfits werden gecompleteerd met erg stijlvolle monturen van het merk. Maar mijn hart ging vooral sneller kloppen van de (oranje) horloges zonder uurwerk. Ze deden me denken aan mijn vader, die op vakantie altijd zijn horloge afdeed om de tijd los te laten. Dit horloge van Johnny Loco symboliseert datzelfde gevoel van vrijheid.

In de goodiebags zaten vervolgens brillenkokers (waarvan sommige gevuld) en een fietssleutel. Uiteindelijk bleek mijn sleutel niet te passen op de fiets die werd weggeven, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een heerlijk modieus verantwoorde middag die me eindelijk heeft weten te interesseren voor echt mooie mannenmode.

jonathan christopher johnny loco press fashionweek mbfwa