lissabon olympic park worldcup water fountain

Het is een hele prestatie om jezelf naar de sportschool te slepen op zomerse dagen. Zelfs hardlopen als het warm is, verdient een extra beloning. Een verkoelende nevel is misschien wel de meest voordelige én effectieve beloning.

Normaal gesproken is het de bedoeling dat je gaat zweten van flinke sportieve inspanning. Op warme dagen gutst het zweet echter al van m’n voorhoofd voordat ik überhaupt aan sporten denk. Toch wil ik -als ik eenmaal in een sportief ritme zit- niet zomaar afhaken voor de eerste de beste barbecue. Ik zie alleen zo op tegen dat gepuf en gesteun dat zich na een kwartier van me meester maakt. Warme dagen zijn nu eenmaal niet de makkelijkste om te sporten.

In de vroege zomer van 2013 was ik in New York terwijl het kwik regelmatig door m’n comfortzone heen schoot. Het was snikheet (zelfs een paar afkoel-tips leken niet meer te helpen). In een verfrissende sportwinkel met airco ontdekte ik O2-COOL, een sportmerk dat zich heeft gespecialiseerd in verkoelende oplossingen voor sporters. Zoals je ook kunt lezen in m’n post ‘Zo begin je met hardlopen’, is het kopen van een nieuwe outfit of sportgadgets een goede manier om jezelf aan het sporten te krijgen. Elke keer als je je nieuwe aankoop gebruikt, voel je namelijk hetzelfde geluk als toen je het artikel kocht.

Mist ’n Sip

02 cool mist n sip Eén van die fijne artikelen die ik daar kocht was een ogenschijnlijk gewone drinkfles, maar dan voorzien van een vernevelaar: de O2-COOL Mist ’n Sip. En dan bedoel ik niet een gemiddelde plantenspuit, want van die druppels word je zeiknat. Nee, een heel fijn neveltje komt er uit de spray. Zo fijn, dat je het in eerste instantie niet eens voelt. Maar zodra je miniscule druppeltjes verdampen, voel je het verkoelende effect. O2-COOL heeft meer verkoelende oplossingen, maar dit was toch wel de meest bruikbare.

Inmiddels is de fles m’n vaste drinkfles geworden (want hij heeft ook een handige drinkdop) en op warme dagen gebruik  ik de ‘mist’. Toch jammer dat ‘ie niet in Nederland verkrijgbaar is, maar in elk geval een shoppingtip als je voor een shopping- of citytrip New York hebt geboekt!