ibis-rotterdam-city-centre-lobby

De Wijnhaven is een prima uitvalsbasis voor een weekendje Rotterdam. Het treinstation Rotterdam Blaak ligt om de hoek, net als iconische staaltjes architectuur, zoals de nieuwe Markthal, de Kubuswoningen, Het Potlood, de Willemsbrug en natuurlijk de Erasmusbrug. Precies tussen al deze hotspots ligt het nieuwe Ibis Rotterdam City Centre, dat ik vóór de opening mocht uitproberen.

ibis-rotterdam-city-centre-lobby

Samen met zo’n 20 andere bloggers mocht ik ter gelegenheid van de opening van het nieuwe hotel een nachtje kennismaken met de nieuwe wereldstandaard van Ibis-hotels. Voordat we aan slapen toekwamen, kregen we eerst de kans om de nieuwste hotspots van de stad te ontdekken. Meer over die hotspots lees je in ‘Hotspots ontdekken in Rotterdam’ en ‘Hotspots Rotterdam per fiets’ of als je op Twitter zoekt naar de hashtag #ibishotspottour.

Bloggers & cocktails

De meeste bloggers hadden een directe link met travel (zoals Sandra,Patrick, Milou & Sheelagh), maar er waren ook lifestyle- & fashionbloggers (oa MaryJosie, Angela) en nichebloggers (ik ben nu verslingerd aan Budgetproof & MeisjesaandeMaas). Op het terras en in de bar van het hotel hadden we volop tijd om met elkaar kennis te maken. Dat terras is een groot pluspunt van Ibis Rotterdam City Centre: het is groot, ligt aan het water en de zon schijnt er vanaf de late middag tot zonsondergang. Perfect dus als je na een dag even lekker wilt bijkomen. De bar voelt eerder als een opgeruimde huiskamer dan een hotelbar. Het personeel weet bovendien hoe je lekkere cocktails maakt en de kaart bevat meerdere wijnen die boven het huiswijn-genre uitstijgen. Tip: bestel een portie Rotterdamse bitterballen met krotenmosterd.

Toffe pic van Explorista.nl

Heerlijk bed, voldoende bergruimte, maar….

Ik ken de Ibis-keten vooral van de schoolreisjes naar Parijs en de Brusselse & Antwerpse hotels vanwege zakelijke overnachtingen. Ondanks dat ik die hotels niet zo snel zelf zou boeken (noch aanraden) blijkt dat Ibis wel bezig is met een upgrade van de formule. Het Rotterdamse hotel is de nieuwe wereldstandaard en blijkt verrassend comfortabeler dan de hotels uit mijn herinnering. De kamer is slim ingedeeld met voldoende ruimte voor een koffer en om je kleding op te hangen. De praktische plankjes zijn weggewerkt in de open kast en daarmee oogt de kamer opgeruimd. De badkamer is prima qua afmeting en de douchecabine zelfs ruim.
Het hoogtepunt van de kamer is echter het bed. Dit zogenaamde Sweet Bed (ook online te  bestellen; voor de echte liefhebber) belooft een weldadige nachtrust. En inderdaad: het ligt bizar goed! In no-time lag ik in een diep coma.

ibis rotterdam ontbijt

Het enige echte minpuntje was de temperatuur: het dekbed was zo ontzettend warm dat ik er enkele keren wakker van werd. Na een frisse douche was ik dat de volgende ochtend snel vergeten. Toen ik echter poedelnaakt de badkamer uitstapte, keek ik recht in de ogen van de overbuurman die ik op Grindr ook al had gezien. Ik kreeg een thumsup, maar heb toen toch het gordijn maar weer dichtgetrokken. Beneden stond een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd, compleet met taarten van Koekela en veel vers fruit (niet op siroop, thank God!). Ik begreep dat dit niet het standaardontbijt was, maar daarom smaakte het niet minder lekker 😉 Volgens mij is dit een prima hotel voor mensen die een paar dagen of een weekendje Rotterdam ‘doen’. Dan houd je ook nog genoeg budget over voor die cocktails en hippe plekken in Rotterdam. Het terras is in elk geval een prima plek voor Rotterdammers en kan me voorstellen dat het ook op de zondagochtend een fijne plek is om de krant te gaan lezen. I’ll be back!