mgallery amsterdam button delft blue

Onlangs werd ik uitgenodigd om tijdens Amsterdam Gay Pride een nieuw hotelkamerconcept uit te proberen voor het nog te openen MGallery Hotel in Amsterdam. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken! M’n man vloog over vanuit Londen en samen gingen we op ontdekking!

Op slechts 5 minuten loopafstand van Amsterdam CS ligt The Convent Hotel Amsterdam, onderdeel van de Accor-groep. Maar in wat nu nog een wat gedateerd hotel lijkt, lag een geheim verscholen: de conceptkamer die wij gingen uitproberen! In de overigens nu al erg toffe bar kregen we alle ins en outs te horen van het nieuwe hotel, waarvan de officiële naam pas later dit jaar wordt bekendgemaakt.

 

mgallery-amsterdam-comcrete-artist-impression

MGallery Amsterdam

‘MGallery’ staat voor Memorable hotels van Accor en als je de website bekijkt, snap je precies waarom. Stuk voor stuk karakteristieke hotels met comfort en luxe om een onvergetelijke tijd te hebben. Voor het huidige hotel The Convent staat daarom een grootse verbouwing gepland. In maart 2015 heropent vervolgens het enige MGallery hotel van de Benelux haar deuren, met 149 kamers waarvan 27 suites. Het belooft een bruisende plek te worden in het centrum van de hoofdstad en niet voor niets wordt dit het ‘MGallery flagship’ van Noord-Europa. Concrete Amsterdam tekende voor het nieuwe concept, waarin een bestraat plein de nieuwe entree zal vormen. Hieraan krijgen lobby, restaurant en bar hun eigen plek, die ook een ontmoetingsplek moet worden voor druk bezette Amsterdammers. In het ontwerp is volop ruimte voor verwijzingen naar de historie van het pand: kranten, werklampen en ‘buzzing vibe’ zijn de eerste woorden die door me heen schieten als ik de artist impressions zie. En dat is niet zo gek, want vroeger zat hier de redactie en drukkerij van dagblad De Tijd.

bed-mgallery-amsterdam

Hoeren, kotsende toeristen en homo-tips op de muur!

Na deze introductie werd het tijd om een voorproefje te nemen op die veelbelovende toekomst. Op de tweede verdieping van The Convent Hotel was een complete MGallery-kamer ingericht. Verwijzend naar het Hollandse karakter van dit hotel, kwam Delfts blauw in een eigentijds jasje terug in het design: in de stof van de kussens, een lamparmatuur en in de aardewerken knopen van de bank. De kamer oogt ondanks z’n reguliere afmetingen erg ruim. Het bed staat pontificaal in de kamer met een mooie ombouw en lampen. Wat ons direct opviel, was dat over verschillende details goed was nagedacht: zo was de koelkast weggewerkt in het bureau en had de wastafel meerdere spiegels. Het meest fantastische aan de kamer was echter de wand, ontworpen door Jan Rothuizen. Zijn Soft Atlas of Amsterdam legt de mooiste plekken van de stad bloot met eigenzinnige tekeningen en hilarische teksten. Welk ander hotel zou hoeren, kotsen toeristen en homo-tips op de muur durven printen!

soft-atlas-of-amsterdam-amsterdam-cockring

Het gaf mijn man gelijk zin om de stad verder te gaan verkennen. Dat was per slot van rekening ook de reden om naar Amsterdam te komen! Nadat we Nespresso’s en bonbons hadden verorberd en ons hadden opgefrist met de Rituals-set, doken we het feestgedruis van de Amsterdam Gay Pride in. De Canal Parade lag immers ook op loopafstand van het hotel. Een uitzinnige dag volgde en op de weg terug namen we een afzakkertje in Prik, dat om de hoek lag. Iets na sluitingstijd daarvan lagen we in een muisstille kamer op een heerlijk bed. Wat een welkom; ik kijk nu al uit naar de opening van het nieuwe hotel! De volgende ochtend konden we uitgerust genieten van een stralende zondag in Amsterdam. Het leven van een gay blogger is soms zóóó zwaar 😉

liveliketom-and-foodjourney

 

Deze overnachting werd ons aangeboden door Accor Hotels. Zoals sommigen weten, zouden we in eerste instantie in The Grand slapen maar wegens ‘overboekt’ kregen we dit alternatief aangeboden. En eerlijk gezegd was dit misschien wel leuker: wie wil er nou niet een nieuw hotelkamerconcept uitproberen?