breakfast in bed las vegas gay couple gay vegas

What happens in Vegas, stays in Vegas. Onder dat motto verkoopt de stad al jaren stoute dromen en wilde fantasieën. Of die nou gaan over sex, geld of een combinatie daarvan. Oh ja, en liefde. Want iedereen kent wel de wedding chapels en drive inn opties om te trouwen. Maar wat kun je nog meer doen als je smoorverliefd de stad van neon-verlicht vermaak betreedt?

gay couple eiffel tower paris las vegas

Hoewel je ook met het vliegtuig naar Las Vegas kunt gaan, besloten we tijdens onze roadtrip door Californië een omweg te maken naar Nevada. We waren immers ’toch in de buurt’. Het is een lange rit, maar we hadden gelukkig een fantastische Mustang GT Premium convertible gehuurd die zelfs in de zitting airco had!

gay traveler Mustang GT Premium convertible

Met onze ge-airconditioneerde billetjes reden we over de weg waar James Dean met een rotknal het leven uit vloog. Het is een lange weg. Heel lang. Maar na 8 uur rijden zagen we dan eindelijk de stad opdoemen, die bekend staat om z’n rinkelende gokmachines en fonkelende neon-reclames. Met onze blitse wagen reden we de door de stad alsof we in de remake van Tron zaten. Door al die visuele afleiding krijg je namelijk het idee in een game rond te rijden.

roadtrip USA california nevada las vegas Mustang GT Premium

Natuurlijk waren we hier niet gekomen om rond te rijden. En gokken is ook niet echt aan ons besteed. We wilden de stad gewoon een keer met eigen ogen gezien hebben. Als verliefd stel hadden we een groot aantal opties voor een romantisch avondje. Tenminste, volgens de Amerikaanse maatstaven van romantiek.

-> Op de blog van Vetexbart vind je nóg 5 dingen om te doen in Las Vegas (behalve drinken en gokken)

Als je zoekt op romantische dingen die je kunt doen in Las Vegas, kom je namelijk al snel uit op slenteren langs de fonteinen bij het Bellagio hotel, de Eiffeltoren op gaan bij hotel Paris of naar Zumanity gaan; dat is de stoute versie van Cirque du Soleil.

gay couple eiffel tower paris las vegas

Aangezien we de echte Eiffeltoren al hebben gezien en we te laat waren met boeken van tickets voor Zumanity, hadden we deze 5 romantische dingen om te doen in Las Vegas. Nou ja, eigenlijk ook omdat we de andere opties wat cliché vonden.

-> Tip: welke show je ook wilt zien, boek je tickets vòòr je uit NL vertrekt

De waarzegger op Fremont Street 

Wil je het huwelijksbootje in stappen, dan ben je in Las Vegas aan het juiste adres. Maar wil je zeker weten of je hier bent gekomen met de liefde van je leven, dan kun je beter eerst even langs de waarzegger gaan. Daarvan zijn er meerdere in de stad, maar één van de bekendste is de waarzegger op Fremont Street in een semi-authentieke kermiskar. Of ze echt de waarheid zeggen, is niet gegarandeerd. Maar een goed verhaal voor verjaardagen houd je er in elk geval aan over.  

fortune_teller_fremont

Sky Jump Las Vegas

Kent je liefdesleven alleen maar hoogtepunten, dan kun je misschien wel wat meer diepgang gebruiken. De SkyJump Las Vegas is er voor iedereen die zich wel in het avontuur durft te storten. Spring vanaf de 253 meter hoge Stratosphere naar beneden en kijk of je hart daarna nog steeds klopt. De sprong kost $ 119,- per persoon en voor dat geld heb je wel één van de spectaculairste ervaringen te pakken.

 

Shark Reef Aquarium Las Vegas

Wil je de liefde op de proef stellen, dan kun je ook samen naar de haaien gaan. In het Shark Reef Aquarium in het Mandalay Bay hotel. Daar krijg je eerst een uitgebreide rondleiding en daarna ga je samen het water in om met meer dan 30 haaien te zwemmen. Ze zijn van tevoren gevoerd, dus je hoeft niet bang te zijn dat je lichaamsdelen kwijtraakt. Wel een rib uit je lijf; een duik voor 2 personen kost $ 1000,- en voor dat geld kun je tegenwoordig ook met z’n tweeën een week naar Egypte.  

Vanuit Las Vegas met een helicopter over de Grand Canyon

Voor een echt hoogtepunt stijg je hoog boven Las Vegas uit met een helicoptervlucht. Je kunt alle kanten uit vliegen, maar omdat je toch in de buurt bent, kun je net zo goed even over de Grand Canyon vliegen. Onder de noemer ‘the grand celebration tour’ vlieg je over de mooiste plekken én maak je een stop op de bodem voor een champagnepicnic. Pure romantiek en toch goedkoper dan het duikje in de Shark Reef: vanaf $ 339 p.p. ben je een dikke 4 uur onderweg en krijg je ineens iets heel anders te zien dan gokmachines en rollercoasters.   

fly over grand canyon from las vegas

Gondels in The Venetian – Las Vegas

Nou goed, officieel valt het rondvaren in de gondels van The Venetian wel onder de clichés. Maar we waren aangenaam verrast door de zangkunsten van de gondeliers. Prachtige operaklanken galmden door de shoppingmall van het wereldberoemde hotel. Voor $ 84,- per uur maak je met z’n tweeën een rondvaart door de grachten van in en rond het nep-Italiaanse bouwwerk. En wie wel eens MegaStructures heeft gezien, weet dat alle onderdelen exacte kopieën zijn van het origineel in Venetië.

The Venetian Las Vegas

gondoletta The Venetian Las Vegas

Wat het uiteindelijk is geworden?

Ik had weinig te kiezen. Omdat ik namelijk jarig was tijdens onze vakantie, had Alessio al een verrassing voor me geboekt. Welke dat was, lees je in: het hoogtepunt van onze roadtrip naar Las Vegas!

gay wedding las vegas rings

The morning after…binnenkort alles over: ‘Wat er echt gebeurde in Las Vegas’

Waarom zou jij naar Las Vegas gaan?