Voordat ik mijn huidige Italiaanse geliefde ontmoette, was ik tot over mijn oren verliefd op een Spanjaard. Ik heb wel wat met zuidelijke types denk ik. Gedurende de zomer verbleef hij de hele zomer bij familie in Spanje en hij wilde me graag zijn persoonlijke favoriete plekken laten zien. Ik boekte een ticket naar Malaga en ontdekte waar de Spaanse gays op vakantie gingen. Daarna reden we door naar het Spaanse surfparadijs Tarifa.

surfing waves in Tarifa

Surfparadijzen heb je over de hele wereld en het is verleidelijk om de golven op te zoeken in tropische oorden. Maar in het zuiden van Spanje kom je minstens zo goed aan je trekken. Tarifa staat bekend om z’n zon, zee en vooral wind. Gelegen aan de straat van Gibraltar staat er het hele jaar door een stevige wind in Tarifa. En vanaf hier kun je zelfs Marokko zien.

 -> Even opletten: ben je net gewend aan je onbeperkte databundel in Europa, check dan regelmatig of je verbinding maakt met het netwerk van Spanje of Marokko.

Wat te doen in Tarifa?

Tarifa is overdag een slaperige plaatsje, dat eigenlijk tussen ontbijt en siesta geen noemenswaardige activiteit vertoont. ‘s Morgens vroeg kun je er nog wel een espresso krijgen, maar voor het betere relaxen openen hippe barretjes de deuren graag rond een uur of 3.

De binnenstad bestaat uit pittoreske straatjes met witte huisjes en de gebruikelijke winkels waar zonnebrillen, zonnebrandcreme en bikini’s in overvloed verkrijgbaar zijn. Maar als man zul je het hier overdag moeten hebben van je laptop, wijn en een fijn terras.

Parasol of full body scrub?

Waar het echter wel druk is overdag, is het uitgestrekte strand. Het is aan te raden om een parasol mee te nemen of te huren, want de combinatie van fijn zand en een stevige wind zorgen er anders voor dat je volledig gescrubd naar huis gaat.

blue umbrella beach tarifa wind

Gelukkig heb je daar bij de hippe beach-clubs geen last van: tussen de kunstmatige duinen zijn zitjes gecreëerd. Dansend of lurkend aan je cocktails vergeet je de wind en waan je je in het paradijs.

Blijf lekker zitten in je pas geclaimde duinpan en geniet van de gespierde surfdudes die hun goddelijke lijven showen als ze in en uit het water lopen. Of hang zelf de Baywatch-koning uit en ren in slow motion met een bodyboard onder je armen de golven in.

tarifa sandy feet

Genieten op z’n Spaans begint na zonsondergang

’s Avonds is Tarifa een levendig dorp, zoals je dat verwacht in Spanje. Terrassen op elke straathoek, lekker eten en een uitgelaten sfeer van mensen die de hele dag op het strand hebben gehangen en hun bruine tint laten zien in witte kleren. Ik hou d’r van.

Het overdag zo rustige Tarifa verandert ’s avonds in een uitgaansparadijs waar chique restaurants en toeristencafés naast elkaar zitten. Gaybars zul je niet vinden in Tarifa, maar een beetje bi is ook niet bah, toch?

Te laat voor een foodie-shot, maar zelfs de resten zien er goed uit. Hup Tarifa 😉

Waar te slapen – hotels in Tarifa 

Omdat Tarifa een surfoord is, kun je hier prima terecht in zowel goedkope hostels als peperdure hotels. Vlakbij het strand zijn zelfs campings, voor mensen die daar van houden. Maar onder de brandende zuid-Spaanse zon heb ik liever dikke bakstenen muren, al dan niet met airco.

Zelf hadden we een erg prettig guesthouse gevonden: DarCilla. De kamers en appartementen waren ruim opgezet met leuke hoekjes en volop plek om op warme dagen te ‘hangen’. Het dakterras had bovendien genoeg loungebedden in zon en schaduw.

-> Check hier de prijzen en beschikbaarheid van DarCilla 

 

Lekker in de luwte, weg van de toeristenmassa’s

Waarom er niet hele bussen toeristen op Tarifa afkomen? Ehm, simpelweg omdat ze geen hoogbouw hebben en niet van plan zijn die neer te zetten. En dat is wel prima zo, want Tarifa is een heerlijke break als je even weg wilt van de massa en toe bent aan een weekje nieuwe energie opdoen.

view dar cilla Tarifa

Tarifa – hoe kom je er?

Zelf vloog ik op Malaga en vanaf daar is het een flink stuk (161 km) rijden naar Tarifa. Manlief, de Spanjaard, vond het een klein stukje dankzij de vele tolwegen, maar zelf zat ik vooral te rekenen hoe vaak ik inmiddels naar Groningen op en neer kon.

Maar als je er een rondreis van maakt vanaf Malaga, via Torremolinos en Marbella, dan is het een prima trip. Ben je primair op zoek naar aan gay bestemming, dan kun je beter Go where the Spanish guys go! lezen, of geloof je eigen ogen niet en kies voor Benidorm.

Een handgeschreven kaartje vanaf m’n volgende bestemming?

That Guy From Rotterdam bestaat nu zo’n 5 jaar. Om iets terug te doen voor m’n lezers, heb ik besloten om voortaan  handschreven kaarten te sturen vanaf volgende bestemmingen. Wil jij er ook een ontvangen, lees dan hier hoe je je aanmeldt.

Wat is jouw favoriete Spaanse kustplaats?