Aangezien ik tegenwoordig vaak in Londen ben, kreeg ik de afgelopen weken vaak de vraag: ‘als ik wil shoppen in Londen, waar moet ik dan zijn?’. En hoewel je bij je eerste bezoek aan de Engelse hoofdstad zeker Oxford Street en Regent Street niet moet overslaan, zul je tijdens je gay weekend trip verder willen kijken dan Soho & West End. 

gay travel blogger liveliketom London

Niet iedereen houdt natuurlijk van dezelfde dingen tijdens een stedentrip. Zo ben ik persoonlijk fan van vrijwillig verdwalen, terwijl ik net zo lief een Segway-tour in Praag doe. En de ene keer doe ik Barcelona the gay way terwijl ik het een volgende keer doe als een local.

Maar waar ik ook ben, lekker uit eten, een portie cultuur en een middagje shoppen staan altijd op het programma. En in Londen heb je voor alledrie die dingen genoeg om wekenlang zoet te zijn.

best gay travel blog couple That Guy From Rotterdam

Shoppen in Londen

Mijn favoriete foodmarkets in Londen liggen verspreid door de stad en er zijn gidsen vol geschreven over de tientallen musea. Maar een citytrip naar Londen is pas compleet als je je creditcard flink hebt laten rondsletten door de lokale retailgleuven.

Voor velen begint het winkelavontuur op Regent Street en Oxford Street waar alle grote merken hun flagshipstores hebben. Uniqlo (de Japanse H&M) is mijn persoonlijke favoriet, maar ook Massimo Dutti, SuperDry, Banana Republic en TopShop doen er goede zaken. De wereldberoemde warenhuizen van Selfridges en Debenhams vind je er ook. Soho heeft ook chiquere winkels, die je vooral vindt in Old Bond Street. Maar het warenhuis Liberty is mijn absolute favoriet. En vanaf hier ben je ook zo in de hippere Carnaby Street.

Liberty London shopping weekend

FF de toerist uithangen…

Een klassieker in natuurlijk Covent Garden. Hier kom je vooral veel toeristen tegen, die een weekendje weg naar Londen combineren met een bezoek aan een musical op West End. Zelf gaan wij dan ook graag naar Seven Dials, waar je wat leukere winkels vindt.

covent garden neal's yard

Covent Garden Londen weekendje weg shoppen

Kerstshoppen in Covent Garden

Ben je nog nooit in Londen geweest, dan staat Harrods natuurlijk ook op je lijstje. En als je dan toch in de wijk Knightsbridge bent: als echte homo moet je natuurlijk eens in je leven als Patsy en Edina een taxi uitrollen voor de deur van Harvey Nichols. (Tip: de foodmarket op de bovenste verdieping is ideaal voor een champagne-ontbijt 😉 ).

Om de hoek vind je ook Sloane Street waar de chicste merken uitpakken in uitbundige etalages. Ben je even shop-moe, dan is dit het moment om cultuur of natuur op te snuiven in Hyde Park, kwijlend langs de dure huizen te lopen in de wijk Kensington (prins Harry woont er in het gelijknamige paleis) of het protserige Buckingham Palace te bezoeken.

shopping London weekend Sloane Street

Sloane Street

Shoppen in Londen: hier moet je écht zijn!

Mijn favoriete wijk in Londen is echter Shoreditch. Door veel locals wordt de wijk alweer uitgekotst, omdat het er stikt van de hipsters. Maar aangezien ik niet vies ben van mannen met baardjes en een goede kop koffie voel ik me er aardig thuis. Voor een goed dagje winkelen begin ik het liefst op Liverpool Street Station vanwaar ik naar Old Spitalfiels Market ga. Deze overdekte markthal heeft alles wat je nodig hebt: grappige kraampjes, streetfood én brandstores & restaurants. 

shoppen londen old spitalfields market

Old Spitalfields Market

Vanaf Spitalfields Market loop ik dan het liefst via de The Old Truman Brewery en Brick Lane, waar je de Brick Lane market ook niet mag overslaan. Vanuit hier loop ik dan noordwaarts en sla linksaf om naar BoxPark te gaan. Homo’s kennen deze buurt wellicht ook omdat gay sauna Chariots hier is gevestigd.

suck and chew candy store shoreditch London

inspirational quote leather

Zelf ga ik in deze buurt liever naar het dakterras van The Boundary om cocktails te drinken, of naar Block streetfoodmarket voor een snelle hap. Ook mijn favoriete zeepwinkel Aesop zit hier vlakbij, op Redchurchstreet. Op zondagen loop ik door naar Columbia Road waar de Flower Market een goed excuus is om tussen de hipsters te speuren naar leuke koopjes.

London Columbia Road Market

Alléén op zondagen: Columbia Road Flower Market

Maar na al dat shoppen heb ik vooral behoefte aan een goede kop koffie en een flink stuk taart. En dat hebben al die hipster-koffiebarretjes in Shoreditch prima begrepen!

Wat zijn jouw shopping tips voor Londen?