blog column she and mee sheelagh liveliketom

In de rubriek She & Me verwonderen bloggers Sheelagh & Tom zich over zichzelf, elkaar en de rest van de wereld. ‘Gelukkig zijn’ is namelijk heel verwarrend. 

Zijn jullie al een bankstel?

She Ga jij nog wel eens uit? Ik heb altijd gedacht dat ik, zelfs als ik een relatie zou hebben, gewoon lekker zou blijven stappen. Je raadt het al: ik ben inmiddels gesetteld en stappen, dat is dus verleden tijd! Ik ben echt niet suf geworden, ik drink gewoon liever thuis een wijntje met vrienden of vriendlief. Klinkt dat suf?!

Me Super suf! Maar ja, uitgaan is natuurlijk retesaai als er niets te scoren valt. Tenminste, zo zie ik dat. Sinds ik verkering heb, ga ik ook minder vaak uit. Waarom zou je uitgaan en half lazarus slechte sex hebben, als je goeie sex kunt hebben door thuis te blijven? Ik zie het probleem niet zo. Het voordeel van LAT-ten met iemand in het buitenland, is dat je wel gewoon kunt uitgaan in de weekenden dat je elkaar niet ziet. Maar ja, dan moet je weer wel oppassen dat je niet half-dronken thuiskomt met een onbedoelde scharrel. Voor je het weet heb je dan een soa en leg dat dan maar weer eens uit. Zie je wel: veel te veel gedoe dat uitgaan.

She Haha, mooi dit. Jij associeert uitgaan dus met sex?! Dat doe ik niet helemaal denk ik. Al is flirten en het vooruitzicht om iemand te versieren ook voor mij wel met uitgaan verbonden. Zou dat dan de reden zijn, dat voor ons gesettelden de lol er vanaf is? En begrijp ik nou goed dat als jou lover er niet is, je dus wel gaat stappen? Want dan gaat dat toch niet op… Of worden we gewoon oud?

Me Uitgaan is voor mij vooral een avond lang drinken, dansen en meeblèren met liedjes waarvan je stiekem wilt ontkennen dat je ze leuk vindt. En flirten inderdaad. Maar als man ben ik toch een jager en als ik m’n oog op een prooi laat vallen, wil ik ‘m hebben ook, slechte sex of niet. Daarom beperk ik het uitgaan zonder man tot een minimum en blijf ik nuchter. We houden het namelijk wel graag monogaam. Maar ja, dan is er qua uitgaan dus eigenlijk al geen reet meer aan. En dan kun je dus beter met Netflix op de bank gaan liggen. Hoe dan ook eindig je in een relatie op de bank. En wat later bíj de bank, voor de hypotheek. Shit zeg: we zijn gewoon bankstellen!

She Dat klinkt als iets waar ik een paar jaar geleden nog nachtmerries over had als ik trillend en brak in bed lag na een avondje drinken. Die brakke dagen mis ik totaal niet trouwens. Wat heb ik me vaak ellendig gevoeld! Eerlijk gezegd vind ik het nu heerlijk om een deel van een bankstel te zijn. Maar dan wel een leuke hippe. Geen ingezakt oud ding! Lekker samen hangen, filmpje of serie en een wijntje erbij… En als dat suf is dan is dat maar zo. Liefs vanaf de bank!

Me Amen! Groeten van het vintage-stel. Oh, en een kleine onderhoudstip: regelmatig inwrijven met meubel-olie houd het leer soepel. Of ben je een stoffig tye? Nou ja, dat komt een andere keer wel.

Meer columns lezen? Hier vind je de eerdere columns van She & Me. Of lees de columns die ook op Bogue.nl te lezen waren. Maar ik ben erg benieuwd of je m’n Engelstalige columns – the London Diaries- ook de moeite waard vindt.

Ben jij trouwens ook onderdeel van een bankstel? Of ga je nog wild ieder weekend op pad?