blog column she and mee sheelagh liveliketom

-In de rubriek She & Me verwonderen bloggers Sheelagh & Tom zich over zichzelf, elkaar en de rest van de wereld. ‘Gelukkig zijn’ is namelijk heel verwarrend. Dit keer vragen ze zich af of hardlopen wel echt gelukkig maakt.

Sheelagh: Hardlopen is hip. Superhip. Open Instagram of ieder ander social platform en je wordt doodgegooid met van  gemaakte runs (al dan niet in de vorm van penissen of aliens) , hippe hardlooppakjes en zwetende maar stralende hoofden.

Ik kocht een hip roze hardlooppakje en ging fanatiek aan de slag. Met behulp van Belgische hardloopcoach Evi kwam ik zelfs tot de 5 km. Maar helaas, ik kom er gewoon niet meer in. Kon ik er maar net zo van genieten als al die girls and boys who love to run.

Tom: Toevallig heb ik daar wel eens wat stukjes over geschreven: over hoe hardlopen leuk wordt. Ik was zelf fan van ZombiesRun en ik kocht ooit van die lelijke barefoots. Echt fantastische dingen waren dat; ik voelde me super en kon niet wachten om ‘s morgens om 7 uur de deur uit te gaan. Totdat ik mijn voet brak.

Ik verdenk de meeste hardlopers er van dat ze het alleen maar doen vanwege hun stretchstof-fetisj. Ik zie ze namelijk nooit in een lelijke joggingbroek rondlopen. En ze zien er ook nooit vertiefd uit. Fakers zijn het!

Sheelagh: Ha, fakers, maar je hoort er stiekem zelf bij! Ik hou ook van de kleurrijke stretchpakjes, . maar hoe kom en blijf ik in die flow? Om me heen hoor ik verhalen over (halve) marathons en triatlons maar het is voor mij zo’n ver-van-mijn-bed-show.

Het hippe pakje heb ik al, maar jij zegt in je tips dus dat ik GEEN schema moet volgen? Hoe bouw ik dan op? Misschien kun jij mijn persoonlijke coach op afstand worden?

Tom: Jouw persoonlijke coach op afstand. Dat lijkt me leuk. Dan zeg ik wat jij moet doen en dan blijf ik lekker op de bank zitten, terwijl jij je in het zweet werkt. Prima plan! Het schijnt trouwens dat je vanzelf verslaafd wordt als je een paar keer hebt gelopen, en dat heet dan flow.

Nou kunnen ze mij veel wijsmaken, maar zelfs met mijn verslavingsgevoeligheid (zit in de familie) raak ik overal aan verslaafd behalve aan hardlopen.

Ik stel voor dat we een clubje beginnen waarbij we in onze hippe sportpakjes gewoon wijn gaan drinken in de meest hippe wijnbar van het moment. Is veel leuker en misschien wel net zo verslavend.

Cheers!