Rotterdam staat hoog op de lijstjes van steden die je zou moeten bezoeken. Tenminste, als je New York Times, Rough Guide of Lonely Planet moet geloven. Geen enkel zichzelf respecterend gay magazine heeft Rotterdam echter ook zo hoog staan. Simpelweg omdat hier niet zoveel te beleven zou zijn. Een misvatting, die ik graag ontkracht.

Vraag je een Rotterdamse homo wat er te doen is, dan komt er vaak een besmuikt een lijstje van populaire gay kroegen uit. Alsof dat het enige is dat je homo-zijn definieert. Sinds Grindr en Her zie je precies hoeveel homo’s er in de Bijenkorf online zijn en dat het publiek in de Witte de Withstraat niet alleen bestaat uit hetero’s. Net als in het uitgaansgebied in Central District, waar The Suicide Club, AylaAnnabel en Biergarten de drijvende krachten zijn van een bruisend gemeleerd nachtleven, net als Bird dat is bij de Hofbogen.

Biergarten Rotterdam gay destination

pic: offroadrotterdam.com

Als gay bestemming heeft Rotterdam veel meer te bieden dan je zou denken. De beste binnenstad van Nederland bijvoorbeeld. Tientallen musea op loopafstand van elkaar. Of de meest diverse bevolkingssamenstelling van het land, die je het beste proeft in de honderden restaurants.

Rotterdammers houden van uitgaan en op straat hangen, alsof het een mediterraan dorp is. Niet voor niets worden door de gemeente ‘s zomers autoparkeerplaatsen verrijkt met een terrasvergunning.

Villa Thalia WTF 16-10-2015 Team Verkijk

Villa Thalia WTF 16-10-2015 © Team Verkijk

-> Meer weten over gay uitgaan in Rotterdam, lees dan ook ‘de beste gay bars in Rotterdam

Ook qua shoppen is de stad verlost van het Koopgoot-imago. Op de Meent en de Kruiskade hebben de betere merkwinkels zich gevestigd, terwijl de Nieuwe Binnenweg en de Pannenkoekstraat meer Rotterdamse ondernemers huisvesten. De West-Kruiskade en Zwaanshals geven een inkijkje in het wereldse assortiment van de stad. Ondertussen voorziet de Markthal in de behoefte van dagjesmensen die wél vanaf de Lijnbaan de Koopgoot uit komen slenteren.

-> Lees ook: Die nieuwe markthal, is dat nou wat? of ‘Het wordt nog wel wat met Rotterdam’

markthal rotterdam is dat wat

pic: Stone Photography

Dagtrips vanuit Rotterdam

Historic Delfshaven in Rotterdam

Voor lhbt’s uit het buitenland is Rotterdam een heuse trekpleister aan het worden. Fotogenieke plekken als Delfshaven, Schiedam en Kinderdijk bereik je in een mum van tijd. Ook dagtripjes naar Den Haag, Amsterdam en Breda of Antwerpen scoren goed vanuit het centraal gelegen Rotterdam en voor een prikkie vliegen ze door naar een andere Europese stad vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het is dan ook niet zo gek dat 5 day trips in The Netherlands een veelgelezen artikel is op ThatGuyFromRotterdam.com

Kinderdijk is a UNESCO World Heritage Site close to Rotterdam

Je zou je bijna afvragen waarom je überhaupt nog speciale homozaken nodig hebt. Maar als je die vraag stelt aan Rotterdammers, dan hoor je al snel: ‘het is hier toch geen Amsterdam?’ En stiekem zijn we daar best wel een beetje trots op. (Dol of de strijd tussen de twee steden, lees dan ook: Het verschil tussen Amsterdammers en Rotterdammers

Welke plekken kan jij aanbevelen in Rotterdam? 

Laat je tip hieronder achter, zodat anderen er ook wat aan hebben! Dankjewel 🙂