Old Bridge gelateria Rome Vatican That Guy From Rotterdam

Verrukkelijk ijs vind je natuurlijk in Italië. Tijdens een citytrip Rome had ik gelukkig een lijstje met overheerlijke ijssalons meegekregen van mijn Italiaanse schoonzus. Maar het kon haast geen toeval zijn dat het beste ijs van Rome om de hoek van het Vaticaan te vinden was. Er stond een kleine rij voor de deur, maar die was natuurlijk niets vergeleken met de rij voor de Sint Pieter. Het wachten werd echter in alle opzichten beloond. Wat een goddelijk ijs!

old bridge gelato Rome Vatican nuns

 

Old Bridge  – Viale Bastioni di Michelangelo, 5

Op weg naar het Vaticaan kun je vast een afkoeler gebruiken. Vlakbij de Sint Pieter vind je Old Bridge, die inmiddels ook als frnchise op andere plekken in Rome en Italië te vinden is. Old Bridge op Viale Bastioni di Michelangelo is een piepkleine gelateria, waar steevast een rij voor de deur staat. Dat is ook logisch, wat het dikke romige ijs is er super smakelijk. Het zou me niets verbazen als de Paus er ook af en toe een ijsje laat halen. In elk geval kom je er regelmatig priesters en nonnen tegen. Laat dat je niet afschrikken, maar vraag ze gewoon om hun favoriete smaak. Voor je het weet heb je het allerlekkerste ijsje te pakken en weet je zeker dat het de zegen van boven heeft.

Op bloedhete dagen is het trouwens slim om 1 bolletje te nemen en wat vaker terug te gaan; het verse ijs smelt namelijk erg snel in de hete zon. In mijn verlekkerde staat bestelde ik namelijk 3 bollen en smolt het ijs sneller dan ik kon likken. En dat lag niet aan mij. 😉