lovec4cactus beach westkapelle

Van alle provincies in Nederland heeft Zeeland de meeste zonuren. Maar liefst 40 uur meer per jaar dan het landelijk gemiddelde! In het vroege voorjaar is dat al te merken. En met de kilometers asfalt en vlakke vergezichten is het een topbestemming voor een weekendje weg in eigen land. That Guy From Rotterdam ging op roadtrip naar de ‘zuunigste’ provincie van ons land met de even zo zuinige Citroen C4 Cactus.

vuurtoren westkapelle lighthouse

Hoewel mijn roots in Zeeland liggen, kom ik er nauwelijks. Alleen op verjaar- en feestdagen ben ik er te vinden. Misschien komt dat ook wel doordat ik doorgaans met ov reis en de stations tussen Bergen op Zoom en Middelburg zo deprimerend ogen. Per auto is Zeeland daarentegen prachtig en uitgestrekt. En als ik van Citroën een weekendje op pad mag met de C4 Cactus, is dat een uitgelezen kans om te genieten van de eerste prille zonnestralen van het jaar.

domburg spiegeling

Strandtour: Domburg, Westkapelle en Veere

Samen met m’n bestie B. (die de meeste foto’s maakte bij dit artikel) rijd ik op vrijdagavond rechtstreeks vanuit het werk naar Domburg.  Daar schilderde Mondriaan een aantal van zijn meest bijzondere werken en rond de vorige eeuwwisseling was Domburg een chique badplaats waar welgestelde mensen genoten van de frisse lucht en het strand. En nog steeds is het een populaire bestemming voor strandliefhebbers. In de dorpskern vind je talloze restaurants en zelf zijn we bij de populaire Visbar aan tafel gegaan, waar Zeeuwse oesters en kreeften op het menu staan. We slapen in het erg comfortabele Villa Elisabeth, vanwaar het centrum van Domburg op loopafstand is. Het ontbijt – veel te veel maar wel heerlijk vers met warme broodjes en vers fruit – wordt de volgende ochtend op de kamer bezorgd.

babbelaarlikeer visbar

Na het ontbijt zijn we klaar voor onze roadtrip en we stappen in de C4 Cactus. Op een paar minuten rijden van Domburg ligt het uitgestrekte strand van Westkapelle, met de iconische roodwitte vuurtoren. De eerste tweets en instagrams met de hashtag #LoveC4Cactus gaan online. Als we de geasfalteerde strandweg oprijden, zijn we blij met de Airbumps van de auto. Niet alleen maken ze de auto fors lichter en zuiniger (minder brandstofverbuik!!!), je hebt ook een stuk minder lakschade van steenslag of zand. Je kunt natuurlijk ook gewoon áchter de duinen blijven, maar die verleiding konden we niet weerstaan.

westkapelle beach Citroën C4 Cactus

Win ook een weekendje weg met #LoveC4Cactus!

Vanuit Westkapelle bereik je makkelijk de rest van Walcheren en alles is maar een paar minuten weg. Wij besluiten naar Veere te rijden, zodat we lieflijke dorpjes als Grijpskerke en Wissenkerke doorkruisen.

Veere bankje

Wie onlangs de film Michiel de Ruyter heeft gezien, weet dat Zeeland in de VOC-tijd een rijke provincie was, die niet onderdeed voor de Hollandse provincies. Op onze volgende stop ,Veere, stap je direct in die gouden eeuw met de iconische Kampveerse Toren als ijkpunt. Op het centrale plein vind je verschillende terrassen en restaurants, waar je vanzelfsprekend de Zeeuwse bolus moet proeven. De grote kerk in Veere is te beklimmen en als je van zeilen houdt, dan zou je eigenlijk per boot het Veerse Meer moeten verkennen; met verschillende eilanden en zelfs een paar zeehonden een uniek natuurgebied!

bolus

Op naar Zierikzee en één van de beste cafés van Nederland! En maak kans om zelf een weekendtrip met de C4 Cactus te winnen.  Lees verder ->

Pagina 1 van 2