liveliketom in brazil rio de janeiro ipanema

Rio de Janeiro is een droombestemming. En niet alleen voor sporters met Olympische dromen. Je kunt er dagenlang cruisen op de stranden van Copacabana en Ipanema. En geloof me: het is altijd raak! Doe je havaianas dus maar aan en op naar Riiiiiooooooo!

rio de janeiro gay travel destination

Als homo bestemming is Rio de Janeiro razend populair. Zelfs, of misschien wel juist, als er geen Olympische sporters rondlopen. De trainingsschema’s van topsporters zijn namelijk alles behalve zaligmakend voor een gay vakantie. guys working out station ipanemaGelukkig staan op de meeste stranden van Rio sporttoestellen waaraan doorgaans zeer gespierde mannen hangen.

Gay friendly vakantiebestemming: Rio de Janeiro

Vooral het strand van Ipanema is een paradijs als je van strakke lijven houdt. Overal zie je mannen: van slank en lenig met sixpack tot zwaar gebulkte muscle bears. Op het strand wordt dan ook volop geflirt. En wie daad bij het woord wil voegen, kan rap naar de aan het strand gelegen gaysauna Rio G.

-> Lees ook: 5 plekken waar je altijd homo’s tegen komt

Tijdens mijn rondreis door Zuid-Amerika was ik single en dat was maar goed ook! Hoe kon ik anders ontdekken wat het geilste land ter wereld is?

Beach4

De Braziliaanse mannen lusten er in elk geval pap van en het lijkt wel alsof elk openbaar toilet een cruising area is. Dat zelfs de gay bars en gay clubs nog floreren in Rio de Janeiro verbaasde mij enorm, maar tegelijkertijd is het ook nog steeds hard nodig.

Op de stranden van Ipanema en Copacabana lijkt alles en iedereen gay, maar veel Brazilianen zijn nog steeds aartsconservatief in hun opvattingen. Daar verandert zelfs het carnaval van Rio niets aan.

Overnachten in Rio de Janeiro!

We staan er in Nederland nooit zo bij stil dat Brazilië, ondanks de economische malaise en corruptie, ook een land is waar een vakantie aardig in de papieren kan lopen. Wees daarom slim en boek je overnachting vooraf. Wil je gegarandeerd gay friendly (en voordelig!) overnachten, dan is het slim om dat te doen via MisterBnB.

Zelf verbleef ik in Mango Tree Hostel, waar het stapelbed in elk geval garant stond voor 1 spannend avontuur. Grindr explodeerde bovendien van de gewillige omwonenden en het strand van Ipanema was slechts 1 straat verderop!

Wees slim, kijk uit!

Iedereen die zich wat meer verdiept in een vakantie naar Rio de Janeiro, komt al snel tot de ontdekking dat het niet één grote fuif is. Op het strand halen ze allerlei trucs uit om je spullen te jatten, dus het beste neem je alleen een handdoek en een fles water mee en wat kleingeld.

Check hier een paar andere trucs van oplichters:

Toch is Ipanema, vanwege het toerisme, een stuk veiliger dan bijvoorbeeld Lapa of een overnachting in een favela. Heb je niets met de drukke stranden en gay clubs, lees dan binnenkort op That Guy From Rotterdam hoe je vlakbij Rio tot rust komt op een paradijselijk eiland.

Wat is jouw favoriete Braziliaanse strand?

view on bay rio de janeiro