restaurant stanleys new orleans sea food platter brunch

De keuken in New Orleans is een mengeling van Frans, Creools en Amerikaans. Een bijzondere combinatie, die het gelijk de moeite waard maakt om naar New Orleans te gaan. En het fijne is, dat veel restaurants live muziek standaard op het menu hebben staan. Zo wordt uit eten een swingende belevenis.

Het eten in de VS is over het algemeen niet om over naar huis te schrijven. Zeker voor Nederlanders is het stuitend om te zien hoe weinig verse groenten en gezonde maaltijden je kunt vinden. Gelukkig is New Orleans een tikkeltje anders.

-> Lees ook: Uitgaan in New Orleans – gay nightlife

De traditionele gumbo is een rijk gevulde soep die alle smaken van New Orleans vertegenwoordigd. Natuurlijk kun je in Nola, zoals de stad in de volksmond heet, ook prima terecht voor een traditioneel Amerikaans ontbijt met bacon, eggs en eindeloze koffie-refills. Ga ook zeker op zoek naar de beste beignets van de stad; mierzoet en vet, maar oh zo lekker.

 

Soft shell crab en oesters

Oesterliefhebbers zullen in New Orleans ontdekken dat de oesters hier groot en vlezig zijn. Dat is weer eens wat anders dan die slok zeewater die je hier weg slurpt!

enormous oysters at Desire restaurant New Orleans

Tot slot is zelfs voor mensen die niet van vis houden een sea food platter aan te raden. Gefrituurde soft shell crab staat sinds onze trip op het lijstje van ‘guilty pleasures’.

Soft shell crab benedict

Restaurants in New Orleans

Zelf waren we dol op de reusachtige oesters bij Desire. Een ontbijt bij The Ruby Slipper Cafe is een belevenis op zich. Het eerder genoemde Stanleys is een aanrader voor een lunch, maar bereid je voor op een wachtrij. De beste beignets van New Orleans aten we in City Park bij Morning Call Coffee Stand; een belevenis op zich met de jaren ’50 stijl van inrichting en personeelskleding.

morning call coffee stand new orleans mirror

Op Magazine Street vind je genoeg lekkere restaurants, maar ben je in Garden District, dan zul je liever naar het legendarische Commander’s Palace gaan. Houd je niet van de toeristische hotspots, struin dan de straten af in the French Quarter en duik de romantische tuin in bij Café Amélie. Goed eten én fantastische live-muziek is een aanrader bij brasserie Marigny op FrenchMen Street.

Lovely food at restaurant Amelie

best beignets new orleans morning call coffee stand

Morning Call Coffee Stand

french restaurant Amelie in New Orleans

Restaurant Amelie

Restaurant New Orleans Gumbo

Live-muziek en heerlijk eten bij Marigny op Frenchmen Street

Wat te doen, hotels & gay clubs in New Orleans

Lees ook de blogpost New Orleans: swingende stad aan de Mississippi of de praktische posts:

Heb je ook restaurant tips voor New Orleans?

Deel jouw New Orleans-tips hieronder in de comments.