prince charming op videoland

Op Videoland is sinds eergisteren Prince Charming te zien. In deze gay-datingshow mag een vrijgezelle homo kiezen uit een dozijn andere gay singles. Het eerste zeikartikel is alweer binnen: het programma zou niet divers genoeg zijn.

Al na twintig minuten wordt wordt duidelijk dat de prins te paard een aantal zeer fraaie singles voorgeschoteld krijgt. Allemaal rond de 30, ontieglijk knap en fit. En waarom ook niet, ‘Prince Charming’ Marvin is zelf ook sportief en appetijtelijk. Bij de eerste borrel bij de riante villa waarin de gays slapen, wordt duidelijk dat de preppy boys allemaal dol zijn op de casual look, chino shorts en overhemdje, met hier en daar een polo. Ja, dat is wel wat eentonig en representatief voor een bepaalde subscene.

Winq op de bres voor diversiteit

Op Winq verscheen al snel een artikel om het programma af te zeiken omdat het niet divers genoeg zou zijn. Maar seriously, na jarenlang alleen in de media vertegenwoordigd te worden door Gay Pride beelden, is het fijn om ook eens appetijtelijke mannen zonder make-up te zien. Overigens is First Dates in dat opzicht ook al lekker bezig.

Maar goed, de strekking is dat er meer kleur en meer diversiteit in lichaamsbouw welkom zou zijn. Maar sinds wanneer is dat een criterium in dit type programma’s? Als die inclusieve homo’s eens vaker naar hetero-programma’s zouden kijken, zouden ze weten dat in dit soort datingshow alleen knappe mensen aan bod komen. Volkomen terecht, want als dat niet zo zou zijn, zou er geen hond naar die shows willen kijken. Is dat een probleem? Wellicht, maar het is waarschijnlijker dat bij het tonen van alle verschillende types men vervolgens gaat zeiken als ze slecht afsteken tegen de knappe competitie. Of als ze als eersten afvallen.

Voorkeuren van Prince Charming

Van de 12 mannen, zijn er 3 met een klein tintje, wat op zich redelijk representatief is voor de bevolkingsopbouw in NL. Qua bodytype zijn de mannen allemaal bijzonder fit en lijken in dat opzicht af te wijken van het NL gemiddelde, maar binnen de gay scene niet geheel vreemd. Bovendien lijkt het me vrij logisch dat Prince Charming voorkeuren mag aangeven. Als hij graag aangeeft een sportief type te willen daten, is dat zijn goed recht. Hij is nota bene zelf topfit.

Dat is heel kut voor alle chubby beren die nu naast de pot pissen. Net als voor kale homo’s van midden veertig. Maar volgens mij zitten die gewoon lekker te kijken, zonder issues. Hoewel de mannen in het programma ons waarschijnlijk straal voorbij zouden lopen, vind ik het namelijk heerlijke eye candy, en ik ben blij dat ik ze op tv zie, zodat ik ze niet in een kroeg hoef aan te staren.

Queers over de zeik

Maar het is waarschijnlijk vooral een kleine club queers, die weer aan het mekkeren is. Alles wat ‘normaal’ is, vinden ze afschuwelijk. Dat is ook de reden dat ze naar de hoofdstad zijn gevlucht. Zodat ze dan lekker vanuit hun eigen bubbel kunnen zeiken over hoe ze niet worden vertegenwoordigd. Nou kids, ga lekker je nagels lakken, gooi nog een kleurtje door je haar en vreet jezelf vol tot je BMI 30 bereikt. Er komt vast een keer een programma voor jullie. En ik hoop dat jullie dan ready zijn voor een paar zure stukjes van kijkers.

In de tussentijd hoop ik dat een paar mannen in de villa voor elkaar kiezen, in plaats van voor de prins. Een een-tweetje tussen met Rick en Marnix zou ik graag bekijken. Overigens is Sicilië sowieso een prima plek om lekkere mannen tegen te komen.

Wat vind jij van Prince Charming op Videloand?