Hoewel scheermesjes ideaal zijn om op reis een glad smoeltje te houden, is een baardtrimmer geen overbodige luxe. Allereerst omdat ik ‘m ook gebruik als tondeuse, omdat ik op vakantie niet altijd mijn hoofd durf toe te vertrouwen aan lokale wegwerpmesjes en het leidingwater. In tropische onderontwikkelde landen loop je bovendien het risico dat halverwege je scheersessie het water ijskoud wordt. Heel fijn tegen de hitte, maar minder fijn voor een glas scheerresultaat. Mijn vorige trimmer/tondeuse was een Remington MB4550, maar die overleed onlangs na een afspoelbeurt (een soort Ice Bucket Challenge zeg maar). Verder was dat overigens een prima apparaat, maar helaas niet meer verkrijgbaar.

review Remington MB6550 trimmer

 

Hoewel ik over het boeken van een ticket van meer dan € 500,- vaak niet langer dan een half uur nadenk, kan ik over kleine aankopen urenlang mijmeren en piekeren. Bij de keuze uit verschillendetondeuses kan ik dus eindeloos twijfelen: waarom de ene of de andere?

Praktische overwegingen

De usb-aansuiting van de MB4550 vond ik erg praktisch, want daardoor heb ik weer 1 adapter minder mee te slepen op vakantie. Verder had ik eigenlijk geen bijzondere wensen, behalve dan dat ‘ie haren zo kort mogelijk zou moeten kunnen trimmen en dat het scheervlak niet al te breed is, zodat ik ook lastige hoekjes van baard en rondom de oren makkelijk kan bereiken.

(Nooit meer) haartjes in de wastafel

Vrijwel alle baardtrimmers en tondeuse hebben een handige reis- of opbergetui. Ideaal dus voor reizigers. De keuze voor het merk was vrij makkelijk: mijn oude Philips-trimmers waren doorgaans erg zwaar en gingen meestal na verloop van tijd haperen. Babyliss vind ik een wijvenmerk voor wafeltangen, dus die viel ook af. Braun ken ik niet, maar doordat ik goede ervaringen heb met Remington, besloot ik alleen op dat merk te zoeken. En nee, dit is geen gesponsorde post, dus het is puur mijn eigen overweging.

Aangezien ik de laatste tijd ook steeds vaker in fijne hotels verblijf (zoals onlangs Pullman Brussel en MGallery) ontdekte ik een nieuwe irritatie bij mezelf. Of nou ja, eigenlijk is het meer schaamte. Ik vind het namelijk verschrikkelijk dat ik na het gebruik van mijn baardtrimmer een wastafel vol kleine haartjes achterlaat. Zelfs als ik het afspoel, blijft er nog genoeg achter. Eerder had ik die schaamte al gemerkt als ik ging couchsurfen (lees ook: tips voor beginnende couchsurfers). Daar ging ik dan toch weer met m’n scheermesjes aan de slag, ondanks dat ik mijn baard liever liet staan.

De uiteindelijke keuze: Remington MB6550

Uiteindelijk heeft dat laatste me een verrassende keuze laten maken: de Remington MB6550.  Bovendien won ‘ie de RED DOT Award 2014 vanwege z’n design. Daarnaast is er die leuke jongen in de video, die voordoet wat je er allemaal mee kunt doen. Maar het allerbeste van de MB6550, is dat het een baardtrimmer, tondeuse én stofzuiger ineen is. Hij zuigt namelijk de meeste haartjes op tijdens het trimmen en scheren. Het is wel even wennen, omdat deze trimmer iets meer herrie maakt dan mijn oude apparaat. De haartjes belanden echter keurig in het reservoir, dat je na het scheren eenvoudig leeggooit. Het scheelt dus een hoop troep en ik kan ‘m met een gerust hart meenemen naar een hotel of als ik ga couchsurfen. Het enige minpuntje is dat ‘ie geen usb-stekker heeft. In dit geval neem ik dat voor lief, maar ik hoop wel dat een nieuwere versie iets meer backpackfriendly is.

Wat vind jij belangrijk aan een baardtrimmer? En welke heb je zelf?

Noot: deze post is niet gesponsord en ik heb de trimmer zelf aangeschaft na mijn eigen afwegingen te hebben gemaakt. De banners en links in deze post zijn niet betaald, maar als je besluit een aankoop te doen ontvang ik een klein percentage als vergoeding. Hiermee kan ik That Guy From Rotterdam.com in de lucht houden en uitbreiden. Maar wees vooral vrij en eigenwijs  in je keuze voor andere (web)winkels.