praag uitzicht

Een Segway-tour klinkt voor mij als een nachtmerrie over bedrijfsuitjes met types die bekend staan om de korte kapsels en afritsbroeken. Maar stiekem ben ik natuurlijk wel benieuwd hoe het is om met zo’n ding rond te rijden. Omdat de kans klein is, dat ik in Praag bekenden tegenkom, zet ik mijn schaamte opzij en doe ik een heuse Segway Tour. Al na een paar minuten voel ik me een echte stadswacht die boven het volk uittorent. De tour kan beginnen!

praag segway tour liveliketom 48 uur praag

Na een korte cursus Segway op een plein in de stad gaan we op pad. Onze gids Ivan is een zongebruind twink-hapje uit Belarus. Hij praat honderuit en blijft gelukkig alert op de Segway-skills van iedereen in de groep. Dat is wel nodig want Praag barst van de Segway-tours (er zijn meer dan 30 tourcompanies!) die allemaal over de stoepen tussen de wandelaars door crossen.

Ivan de Reislustige

Ivan komt dan wel uit Belarus, hij heeft zich de geschiedenis van Praag goed eigen gemaakt. Hij vertelt over de communisten die niets sloopten, maar wel hergebruikten, over de verlichting die The Rolling Stones aan de stad schonken en over de plek waar ooit een reusachtig beeld van Stalin stond. Ook over het aantal bruggen (19) waarvan de bekendste natuurlijk de Charles Bridge brug is.

metronoom Praag

‘De Metronoom’ van Praag die tikt voor betere tijden.

Ivan brengt ons langs diverse hoogtepunten en uitzichten, waarbij de metronoom, de bierbrouwerij en Národni Divadlo (Nationaal Theater) me het meest zijn bijgebleven.

In Tsjechië is bier de nationale drank, zoals koffie dat bij ons is. Het is dus heel normaal om bij je lunch (of iets eerder als je wilt) een pul bier te bestellen. Daarna weer op je Segway stappen is in Tsjechië geen enkel probleem.

bierbrouwerij Tsjechië Praag

Bierbrouwerijen genoeg in Praag

Zelf je Segway-tour samenstellen

Wil je specifieke punten in de stad zien, laat dat je gids weten. Ze passen hun route ter plekke aan, ingegeven door drukte en jouw wensen. De bekende brug is daarbij verboden terrein.

Het middeleeuwse bouwwerk was ooit geschikt voor auto’s en trams, maar tegenwoordig mag je er enkel te voet over. Met je Segway aan de hand, dat dan weer wel.

Alle highlights staan natuurlijk ook in talloze reisgidsen en vanwege de handige wandelingen neem ik meestal een 100% reisgids mee, in dit geval dus 100% Praag.

-> Wil je 100% Praag winnen, doe dan binnenkort mee aan de winactie van That Guy From Rotterdam.com

Zelf op de Segway door Praag?

Zou ik een Segway tour door Praag aanraden? Zeker wel; als je weinig tijd hebt, is het een goede manier om snel de stad eigen te maken. En het is gewoon een retegoed excuus om een keer op een Segway te staan. Wil je uitgebreid de tijd nemen om foto’s te maken, dan kun je misschien beter blijven wandelen.

Durf jij je over je Segway-schaamte heen te zetten?

segway tour door Praag in Tsjechië

Prague by Night National Theatre

De trip naar Praag werd mogelijk gemaakt door Czech Tourism en Segway Rent Prague verzorgde de tour. Qua prijs zijn de tours trouwens vergelijkbaar, dus kies gewoon degene met de knapste tourguides óf die een speciale tour hebben, die je leuk lijkt. Voor deze post is niet betaald en ik heb mijn eigen ervaringen omschreven, zonder deze rooskleuriger te maken dan ze zijn.