qoqo-massage-cupping-therapy

Even leek het alsof ik  door 2 rijen zuignappen aan mijn vel werd opgetakeld. Een diepzuigende pijn trok het bloed naar de oppervlakte van mijn huid. Nee dit is geen spannend avonturenverhaal, maar bikkelharde realiteit op een gewone maandagavond.

*update* Na 24 uur voel ik de zuignappen nog steeds zitten, maar op een positieve manier. Ze voelen als plekken die continu zijn ingesmeerd met spierbalsem: tintelend en verlichtend.

‘Orandum est ut sit mens sana in corpore sano’ is een quote uit één van de satiren van de Romeinse dichter Juvenalis. Het betekent zoveel als: ‘men moet bidden voor een gezonde geest in een gezond lichaam’. Meestal haalt men het laatste deel van het citaat aan, om aan te duiden hoe belangrijk de balans tussen lijf en geest is. Een balans die ook in de Chinese filosofie aan bod komt met de begrippen yin & yang. En laat het nou net die Chinese opvattingen over onder meer energie zijn, die me op een doordeweekse avond bij QoQo brengen.

Zuigen zonder happy ending!

Mijn spieren zitten na een paar dagen griep muurvast en nu het ergste van die griep voorbij is, ben ik toe aan een quickfix voor het knopenkleed dat over mijn schouders hangt. QoQo weet daar wel raad mee en voor ik het weet lig ik gestrekt op een tafel. Mijn gedachten dwalen af en raken vlagen van herinneringen aan vakanties als mijn spieren stukje bij beetje worden losgemaakt. Knoop voor knoop verdwijnt de spanning uit mijn lijf. Het fragiele meisje dat me masseert blijkt over een stel doortastende vingers te beschikken, die feilloos mijn spieren naar haar hand zet.

Na zo’n 3 kwartier is het tijd voor het hoogtepunt van mijn massage. Langzaam maar zeer stevig wordt de huid op mijn rug vastgegrepen door een tiental cups. Ik voel elke druppel bloed in de buurt, naar de zuignappen toetrekken. Even denk ik dat ik flauwval, de combinatie van pijn en genot is overweldigend. Dit is dus blijkbaar goed voor de afvoer van negatieve energie of afvalstoffen? Tijdens de vakanties in Azië zag ik wel de wervende teksten bij de massagesalons, maar nooit sprak ik iemand die het ook had ondergaan. Mijn avontuurlijke geest is echter te nieuwsgierig gebleken en daarom lig nu op een pijnbank, met een ‘not so happy ending’ van een verder fantastische massage. Dat zuigt, alhoewel ik nog niet weet of dat nou positief of negatief is.

Een klein kwartier later is mijn rug veranderd van een knopenkleed in een speelvlak voor een potje Twister. Terwijl ik naar huis loop voel ik me met elke stap lichter worden. Tegelijkertijd zijn de 10 rode bulten op mijn rug een pijnlijke herinnering aan een bijzondere ervaring. Of deze ervaring nou zo zaligmakend is als ik had gedacht, zal nog moeten blijken. ‘Orandum est ut sit mens sana in corpore sano’

na een paar uur....

na een paar uur….

Praktisch

Als ik op reis ben in Azië, laat ik me meestal een keer of drie per week masseren. Niet omdat het nodig is, maar puur omdat het zo lekker (en goedkoop) is. In Nederland ga ik iets minder vaak en vooral op momenten dat ik mezelf iets extra’s gun. Omdat ik ook weleens iets extra’s verdien op onverwachte momenten, boek ik mijn massages bij QoQo online. Daar kan ik direct zien of er over een paar uur al iets vrij is. En voor ik het weet, lig ik heerlijk uitgestrekt op de massagebank. Aanrader!