la demence main

Even een avond feesten in een andere Europese stad klinkt als pure decadentie. En hoewel je dat ook supergoedkoop kunt doen, met een nachtje doorhalen zonder hotel, kun je je afvragen of je de nieuwe week dan wel zo uitgerust begint.

Als je begin 20 bent, is dat geen enkel probleem. Net als dat het ook geen probleem is om urenlang opgevouwen in een bus te zitten om bijvoorbeeld in Praag of Parijs uit te komen en daar direct feestend de volgende zonsopgang tegemoet te dansen. Maar eenmaal voorbij de 30 wordt je tijd kostbaarder en heb je niet altijd zin om compleet brak aan je maandag te beginnen, terwijl je wel graag hier en daar een feestje meepikt. Met de juiste packagedeals profiteer je van de luxe van een goed hotel en hoef je daarvoor niet krom te liggen. Ik mocht Fuse@Pullman uitproberen; een packagedeal waarbij je slaapt in het centraal gelegen Pullman-hotel op Brussel Midi, je tickets voor LaDemence zijn inbegrepen én het sublieme ontbijt je de volgende dag weer up and running krijgt op de stad te verkennen!

Brussel, makkelijk en dichtbij

Voor een weekend weg is Brussel een ideale stad; de meeste mensen spreken er Frans en in combinatie met de grote hoeveelheid Europese ambtenaren voelt het direct als “echt buitenland”. (Lees ook eens de tips in Brussels – where do the gays go?) Een ander groot voordeel van Brussel, is de de afstand: met de Thalys ben je er in iets meer dan een uur. De reguliere internationale trein is een goed alternatief, alleen is het jammer dat de ambtenaren in Den Haag en Brussel alleen de doordeweekse diensten hebben weten te garanderen na het afschaffen van de Fyra. In het weekend moet je daarom vooral goed plannen om zo min mogelijk wachttijd te hebben.

La Demence – Brussels

Het bekendste gay-feest in Brussel heet La Demence en iedere party-gay is er al eens geweest. Het is vergelijkbaar met Rapido, maar persoonlijk vind ik de sfeer op La Demence vele malen beter. Het feest kan tot in de vroege ochtend duren en met verschillende ruimtes en muziekstijlen, kom je er ook alle soorten gays tegen. De grote zaal is de echte clubhal. Houd je niet van ontblote bovenlijven en pompende beats, dan is het misschien prettiger om op de eerste verdieping te dansen op discoclassics. De obscure bar naast de darkroom heeft een klein dansvloertje en is overduidelijk vooral de doorgang naar de duistere ruimte waar testosteron de regels bepaalt. Het fijne aan La Demence, is dat de feestorganisatoren een aantal erg goede packagedeals heeft gecreëerd, samen met hotels in de buurt van de roemruchte Fuse-club (waar he feest wordt gehouden). Zelf verbleef ik tijdens het La Demence Hoppy Easter party-weekend in het Pullman-hotel, dat sinds kort een dergelijke packagedeal aanbiedt. En hoewel ik al in heel wat hotels en appartementen in de omgeving van Club Fuse heb overnacht, is deze packagedeal een uitschieter!

la demence pullman midi packagedeal

Book smart!

Ben je van plan om flink te feesten en toch de volgende dag weer op tijd terug te gaan naar Nederland, dan is ‘party hard, book smart’ het devies. Als je slim wilt boeken, dan moet je rekening houden met 3 punten:

  1. reisafstanden binnen de stad
  2. in- en uitchecken
  3. comfort

Fuse@Pullman-packagedeal

Pullman scoort op alledrie de vlakken erg goed. Het hotel ligt aan Brussel Midi; het hart van de Thalysverbindingen en dus comfortabel voor reizigers vanuit NL, Londen en Parijs. Vanaf hier is het amper 10 minuten lopen naar Club Fuse. Ben je nog nooit in Brussel geweest, dan zijn ook Manneken Pis, de Grote Zavel en de Grote Markt vlakbij. In- en uitchecken is ideaal: het hotel heeft een entree in het station op slechts 3 minuten lopen vanaf het perron en het personeel is uitermate vriendelijk. Net als de rest van het hotel, oogt de receptie futurisch kosmopolitisch. Over het comfort van Pullman Brussel kan ik kort en bondig zijn: subliem! De kamers zijn ruim, met een flinke zithoek, Nespressomachine, Bose-soundsystem en het toilet gescheiden van de badkamer. Kortom: een ideale kamer om je op te frissen en in de stemming te komen, voordat je het nachtleven induikt. De kamers zijn stil en zelfs de airco is niet hoorbaar. Wie een wilde nacht tegemoet gaat, hoeft zich dus geen zorgen te maken. Het ontbijt is uitgebreid en ook hier is Nespresso de hoflevereancier van verschillende soorten koffie. Hoewel het in de ontbijtzaal vrij druk was op mijn ‘day after’, bleek het geluid aangenaam gedempt te worden in het restaurant gedeelte. Dat klinkt misschien gek, maar na een korte nacht en weinig slaap ben ik nogal gevoelig voor geluid en Pullman weet zelfs de ochtendervaring te optimaliseren.

Party real hard?

Voor de echte party-animals zal een packagedeal weinig toevoegen: tegen de tijd dat je huiswaarts keert (tijdens mijn Paasfeestje ging het feest door tot half 1 ’s middags) moet je uitchecken. Waarschijnlijk neem je rechtstreeks de trein terug of beland je in een wildvreemd bed. Is het bezoeken van de stad of een drugsvrije party-night meer jouw ding, dan kun je jezelf geen groter plezier doen dan een fijne packagedeal te boeken: je haalt het beste uit je kostbare tijd en geniet dubbel van je tijd in het hotel; zelfs als je geen leuke date opdoet.

Hoppy Easter party weekend La Demence

Hoppy Easter party weekend La Demence